Barnehage krever fotballtopper for 10 mill.

En tidligere klubbdirektør og to fotballtopper kreves for millioner av idrettsbarnehage.

BARNEHAGEFOTBALL: Tidligere klubbdirektør Tom Arne Nyborg i Manglerud Star Toppfotball avviser økonomisk utroskap. Foto: Iván Kverme/Finansavisen
BARNEHAGEFOTBALL: Tidligere klubbdirektør Tom Arne Nyborg i Manglerud Star Toppfotball avviser økonomisk utroskap. Foto: Iván Kverme/FinansavisenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Tidligere klubbdirektør Tom Arne Nyborg, storscorer Kjell Roar Kaasa og Simen Vikskjold kreves for opp mot 10 millioner i erstatning av Østmarka Idrettsbarnehage, skriver Finansavisen i dag.

Bakgrunnen for kravet er at toppsatsningen til Manglerud Star Toppfotball, en stiftelse og et selskap som satset på idrettsbarnehager gikk konkurs og etterlot seg milliongjeld, noe som også rammet idrettsbarnehagen.

Må stille i retten De tre må nå stille i Oslo tingrett og trioen er saksøkt av eks-samarbeidspartner Østmarka Idrettsbarnehage.Saken går over tre dager i midten av neste måned.

Siktelse I tillegg er det tatt ut siktelse mot den tidligere klubbdirektøren.

- Vi har siktet den tidligere klubbdirektøren for grov økonomisk utroskap. Etterforskningen nærmer seg slutten, og vi vil sende innstilling til statsadvokaten innen medio oktober, sier politiadvokat Ragnvald Brekke i Oslo-politiet til Finansavisen.

Avviser utroskap Både Vikskjold og Kaasa hevder seg lurt av den tidligere klubbdirektøren, og mener de er uten ansvar for Østmarka Idretts-barnehages milliontap.

Tom Arne Nyborg sier til Finansavisen at han ikke har noe å skjule og at det selvsagt ikke er begått noe grovt økonomisk utroskap.

- Klubbkonkursen skyldes ikke kriminelle forhold, men rett og slett en altfor ambisiøs sportslig satsing som da opprykket glapp ikke var bærekraftig med dagens tøffe rammebetingelser for idretten, sier Nyborg til Finansavisen.

Flere nyheter Sørholt måtte tvangsselge - nå svirrer ryktene
Valen har tjent 103 millioner
Hvorfor velutdannede kvinner har mer sex