Barnehage og skole stengt

Tinn kommune er i full beredskap etter at det har falt 60 mm nedbør siste døgn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
 • Er det flom der du er? Send oss bilder på epost. Du kan også sende MMS. Send da bildet merked med kodeord TIPS til 1937. (Dagbladet.no) I formiddag ble 14 ansatte og 50 barn ved Bøen barnehage på Rjukan i Tinn kommune evakuert på grunn av sterk nedbør og kraftige vannføring.

  Frykter ras


  - Vi er redd for ras og har derfor valgt å evakuere, sier operasjonsleder Karl Jørgensen ved Telemark politidistrikt til Dagbladet.no.

  Rjukan ungdomsskole er stengt og to blokker i Rjukan sentrum er evakuert. Også et boligfelt som heter Tveitolia er evakuert.

  - Alle de evakuerte er innkvartet på de Eldres Hus i Rjukan, sier rådmann Britt Lund tikl Dagbladet.no.

  Krisemøte


  Hun og ordfører Erik Haatvedt har sittet i krisemøte sammen med teknisk etat og politiet i formiddag. Kommunen er nå i kontakt med geologer som skal vurdere når folk kan flytte tilbake til hjemmene sine.

  - Foreløpig vet vi ikke når beborene kan flytte tilbake. Det er mange bratte fjell rundt Rjukan og rasfaren kan være stor ved mye nedbør. Derfor har vi evakuert flere bygninger, sier rådmann Lund.

  Boligområdet Tveitolia, hvor det bor rundt 40-50 mennesker, ble evakuret i formiddag. Ni mennesker var hjemme, de fleste var på jobb.

  Hovedgata stengt


  - Vi har fått meldinger om at det vil falle mindre regn framover. Det er bra for oss. Det virker også som om vannføringen ikke stiger mer, sier Lund.

  Hun forteller at hovedgata i Rjukan er stengt for trafikk. De som absolutt må ut for å kjøre kan gjøre det, men eller ber kommunen folk holde seg innendørs om de kan det.

<B>FLOM:</B> Det var ikke mye som minnet om barnehage her i morges. Bildet er fra Hovet barnehage i Hallingdal, og ikke den evakuerte barnehagen i Rjukan. Men også i Hallingal er vannføringen stor.
<B>GRAVER:</B> En gravemaskin måtte settes inn for å lede vekk vannmassene. Bildet er fra Hol i Hallingdal.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer