Barnehage-opprørere provosert - vil skifte ut styrelederen

Klart for oppvaskmøte i Private barnehagers landsforbund.

VARM VELKOMST: Med et bilde av barn med ballonger og sin logo med smilende barneansikter ønsker Private Barnehagers Landsforbund (PBL) velkommen til landsmøte på mandag. Nå trues idyllen av et barnehageopprør. Foto: PBL
VARM VELKOMST: Med et bilde av barn med ballonger og sin logo med smilende barneansikter ønsker Private Barnehagers Landsforbund (PBL) velkommen til landsmøte på mandag. Nå trues idyllen av et barnehageopprør. Foto: PBL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Under et bilde av lekende barn og en logo med smilende barneansikter ønsker Private barnehagers landsforbund (PBL) velkommen til landsmøte mandag og tirsdag.

Men ikke alle tror det blir så hyggelig.

- Et vepsebol, sier barnehage-eier Royne Berget om motstanden Aksjonsgruppa for enkeltstående barnehager har møtt i sitt forsøk på å «rydde opp» i PBL.

Nå håper de på flertall for vedtektsendringer, slik at enkeltstående barnehager som ikke er på landsmøtet kan gi fullmakt til noen fra en annen kommune - og for å skifte ut styreleder Eirik Husby.

Mobiliserer til opprør

For Royne Berget personifiserer styreleder Eirik Husby mye av det som er galt i PBL.

De to har vært uenige blant annet om en bemanningsnorm med minstekrav til bemanning per barn. Styret mente at dette ikke kunne gjennomføres med dagens finansiering.

Dessuten reagerer Berget på en lenge verserende tilsynssak hvor Fylkesmannen nylig avgjorde at Husbys barnehage Økernly må betale tilbake 800 000 kroner. Grunnen er at barnehagen hadde for lav bemanning.

«Spørsmålet som er betimelig å stille, er om tilliten til Husby virkelig er til stede i den brede medlemsmassen», skriver Berget og to andre barnehageeiere i et leserinnlegg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer