Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barnehage var så lei snøfrie vintre at de kjøpte snøkanon:
- Her er snø hvitt gull

Ørsta-barnehage mener det var en svært god investering.

Barna i Hovdebygda barnehage var løsningsorienterte når snøen aldri kom. De har skaffet seg snøkanon. Foto: Einar Magne Moe
Barna i Hovdebygda barnehage var løsningsorienterte når snøen aldri kom. De har skaffet seg snøkanon. Foto: Einar Magne Moe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): At vinteren har vært snøfattig i Sør-Norge er ikke til å stikke under en stol. Sunnmøre har heller ikke vært noe unntak i den snøfattige statistikken, men det ønsket Hovdebygda barnehage i Ørsta å gjøre noe med.

- Det startet for et år siden da vi leste en artikkel om en barnehage på Østlandet som hadde gått til innkjøp av en snøkanon. En vinter uten snø er en dårlig barnehagevinter, så da vi leste om barnehagens investering, fant vi ut at det var noe for oss også, sier barnehagebestyrer Einar Magne Moe.

Det var Sunnmørsposten som først omtalte saken.

Rundt barna er det bart, men i akebakken er det full fres. Foto: Einar Magne Moe
Rundt barna er det bart, men i akebakken er det full fres. Foto: Einar Magne Moe Vis mer

God investering

Været på Vestlandet og Sunnmøre er ofte svært varierende. Noen sesonger snør det mye, mens andre sesonger er det dårligere, forteller Moe. Denne vinteren har vært en av de dårlige.

Siden det nå endelig har blitt minusgrader i Ørsta, har de satt igang snøkanonen til omlag 11 000 kroner.

Moe i friluftsbarnehagen forteller barna koser seg i barnehagen om dagen.

- Det var en helt strålende investering. Barna er veldig fornøyde. Her er snø hvitt gull, sier Einar Magne Moe i Hovdebygda barnehage.

Stiv kuling på kysten

Ifølge meterologene vil heller ikke denne helga by på snø for sunnmøringene.

I området er det ventet sør-østlig bris, delvis skyet og oppholdsvær både fredag og lørdag. Med temperaturer mellom null og minus fem grader.

- På søndag snur vinden over på sør-vest, med stiv kuling på kysten fra søndags ettermiddag. Etter hvert vil det komme litt nedbør, det begynner nok som sludd og snø, og i lavlandet går det over til regn, sier meteorolog Haldis Berge.

Nedbøren skal gi seg utover mandags ettermiddag.

Barna er godt fornøyde med den nye investeringen. Foto: Einar Magne Moe
Barna er godt fornøyde med den nye investeringen. Foto: Einar Magne Moe Vis mer

I fjellet er det nå en snødybde på 59 cm, ved Eitrefjell i Ørsta kommune (690 moh.).

Mildvær i vente

Barna som bor nord i landet kan kanskje vente seg litt mer snø enn sunnmøringene. Nedbøren som er ventet nord for Nordland vil først komme som sludd eller snø, og etter hvert gå over til regn.

- Enkelte plasser i landet har det kommet en del snø i dag, men det vil gi seg til kvelden. Ellers er det veldig lite nedbør, kanskje vil det komme noen snøbyger i ytre strøk av Finnmark. Det er stort sett oppholdsvær i resten av landet, sier meterolog Gunnar Livik til Dagbladet.

I løpet av helga vil lavtrykket flytte seg lenger sør, så i løpet av lørdag og søndag vil det komme nedbør flere steder. Det er også ventet at temperaturene i landet vil bli noe mildere enn de har vært i det siste.

- Østlandet vil få mye fint vær i uka som kommer, legger han til.

SNØ: Barna i Hovdebygda barnehage var lei av snøfattige vintre, så de kjøpte like gjerne en snøkanon. Foto: Einar Magne Moe 
SNØ: Barna i Hovdebygda barnehage var lei av snøfattige vintre, så de kjøpte like gjerne en snøkanon. Foto: Einar Magne Moe  Vis mer
God stemning i den tillagte akebakken, både for store og små. Foto: Einar Magne Moe
God stemning i den tillagte akebakken, både for store og små. Foto: Einar Magne Moe Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling