Barnehage-vikar (20) siktet for seksuelle overgrep mot en fem år gammel gutt

Overgrepene skal ha skjedd i barnehagen, sier politiinspektør Torunn Sætre ved Telemark politidistrikt til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg kan bekrefte at vi har pågrepet, siktet og varetektsfengslet en tidligere ansatt i en barnehage i Grenland for seksuelle overgrep mot et barn. Overgrepene skal ha skjedd i barnehagen, sier politiinspektør Torunn Sætre ved Telemark politidistrikt til Dagbladet.

Mannens forsvarer, advokat Knut-Erik Søvik, er også svært tilbakeholden med opplysninger om den alvorlige siktelsen.

- Min klient er varetektsfengslet. Han nekter et hvert kjennskap til siktelsen, og stiller seg fullstendig uforstående til anklagene, sier advokat Knut-Erik Søvik.
Slo alarm
Det var i følge kilder ved Telemark politidistrikt, barnevernet i Grenland som i vinter slo full alarm.

I fjor høst skal flere barn i den aktuelle barnehagen ha oppført seg merkelig. Bestyrelsen i barnehagen skal ha tatt kontakt med barnevernet, fordi de oppfattet at flere av de små barna skal ha utført seksuelle handlinger under lek.

Barnevernet skal først ha forsøkt å undersøke / etterforske saken selv, før de i februar i år - flere måneder etter at barnehagen slo alarm - tok kontakt med politiet.

- Vi pågrep den siktede i påsken. Han ble varetektsfengslet den 27. mars, sier politiinspektør Torunn Sætre.

Seksuell adferd
Kilder i politiet bekrefter overfor Dagbladet at selv om den siktede 20-åringen er siktet for seksuell omgang med en gutt på fem år, skal adferden til flere barn ha vært mistenkelig.

- Flere av barna skal i fjor høst ha vist en seksuell adferd som fikk bestyrelsen i barnehagen til å ane uro, sier en politikilde med innsyn i den alvorlige saken.

Den varetektsfengslede 20-åringen skal i en kort periode ha jobbet i barnehagen for å tjene penger. Mannen skal ha forklart at han begynte å jobbe fordi han skulle spare penger til et utenlandsopphold, før han fortsatte utdannelsen.

Dommeravhør

- Min klient samarbeider med politiet og ønsker å bidra slik at anklagene mot ham blir oppklart. Han skal i slutten av denne uken i nye avhør med politiet, sier advokat Søvik.

Dagbladet får bekreftet at flere av de andre barna i barnehagen i Grenland nå skal i dommeravhør. Barna vil bli avhørt av spesialutdannede dommere førstkommende torsdag og fredag.

Avhørene av de andre barna i barnehagen vil få avgjørende betydning for om den alvorlige siktelsen mot den tidligere ustraffede 20 år gamle mannen kan bli utvidet.

20-åringen påkjærte fengslingen inn for Agder lagmannsrett. Lagmannsretten besluttet at mannen skal holdes i varetekt i fire uker, med brev og besøkskontroll.