Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barnehage

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet gir seg ikke. Selv om Aud-Inger Aure har gått av som justisminister, kjøres saken om de to peruanske barnepikene fram til full stortingsbehandling i neste uke. Saksordfører og komitéleder Jørgen Kosmo utelukker ikke regjeringskrise.
  • Så det er ikke mangel på dimensjoner i norsk politikk for tida. Da utenriksministeren stilte til åpen spørretime i Stortinget samme dag som krigen startet i Jugoslavia, var opposisjonen mest opptatt av hjemlige bagateller. I saken om midlertidig oppholds- og arbeidstillatelse til de to barnepikene på Sørlandet, besvarte Aud-Inge Aure spørsmål både i spørretimen og i brev til Stortingets kontrollkomité. Men det var ikke nok å filleriste Aure. Flertallet i kontrollkomiteen gikk til det uvanlige skrittet å bringe saken inn til behandling i Stortinget. Vidar Kleppes og Fremskrittspartiets motiver i denne saken er innlysende. Hvorfor Jørgen Kosmo og Arbeiderpartiet er ute i samme ærend, er oss ubegripelig.