Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Barnehageansatt gjorde overgrep mot små gutter

Den overgrepssiktede mannen som har erkjent overgrep mot fem barn i Bergen, har navngitt bare gutter som ofre.

TO SMÅ GUTTER I AVHØR: Advokat Rolf Knudsen sier at to små gutter skal i avhør ha fortalt om sine opplevelser med den overgrepssiktede 31-åringen torsdag og fredag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
TO SMÅ GUTTER I AVHØR: Advokat Rolf Knudsen sier at to små gutter skal i avhør ha fortalt om sine opplevelser med den overgrepssiktede 31-åringen torsdag og fredag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Advokat Rolf Knudsen er nå blitt oppnevnt som bistandsadvokat for tre gutter som er fornærmet i saken. Han sier til Dagbladet at alle fornærmede er gutter i alderen fire år og oppover.

- Han skal ha erkjent å ha gjort overgrep mot gutter, ingen jenter, sier Knudsen.

Rolf Knudsen er fast bistandsadvokat for Bergen tingrett og Gulating lagmannsrett.

Avhør i barnehuset Han har foreløpig vært i kontakt med foreldrene til to av tre fornærmede gutter. En fire år gammel gutt var i avhør om sine opplevelser med den siktede 31-åringen tirsdag. De to andre barna skal i avhør i Barnehuset torsdag og fredag denne uka.

- Jeg registrerer en felles reaksjon fra foreldrene. De har opplevd et enormt sjokk, som lyn fra klar himmel. Alle forventer at det er trygt å sende sine barn til en barnehage, og slik skal det være, sier Rolf Knudsen.

Den 31 år gamle barnehageansatte mannen har i avhør erkjent overgrep mot fem barn i to forskjellige barnehager i Bergen. Hans forsvarsadvokat Beate Hamre sier at siktede samarbeider med politiet og ønsker å få saken fullt belyst.

Foreldremøter Den ene barnehagen som er rammet i denne saken er kommunal, den andre er privat. Bergen kommune hadde et foreldremøte i den private barnehagen i går kveld. Mandag kveld var det informasjonsmøte med den kommunale barnehagen.

Kommunedirektør Robert Rastad har uttalt at kommunen stiller med alle nødvendige ressurser for å støtte og avhjelpe de ansatte, foreldrene og barna som er blitt utsatt for overgrep. Ressurspersoner fra kommunen vil være tilstede i barnehagene i dag.

Den overgrepssiktede 31-åringen skal også ha vært aktiv i et idrettsmiljø hvor han han trent jenter fra 10 årsalderen, men det synes ikke som om dette har vært tema i avhørene med siktede så langt. Hverken politiadvokat Eli Valheim eller forsvarsadvokat Beate Hamre har ønsket å kommentere spørsmål om hans aktivitet i idrettsmiljøet.

Hele Norges coronakart