Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barnehageansatt i Alta nekter straffskyld for overgrep

Han har jobbet i flere barnehager i kommunen i 14 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i slutten av 40-årene som er siktet for seksuelt overgrep mot et barn i en barnehage i Alta, nekter straffskyld. Han har jobbet i flere barnehager i kommunen i 14 år.

Mannen ble pågrepet i barnehagen tirsdag i forrige uke og varetektsfengslet i to uker dagen etter. Saken ble imidlertid først kjent tirsdag denne uka.

På en pressekonferanse onsdag forklarte politiet at en av årsakene til at de ikke gikk offentlig ut med saken før denne uka, var behovet for å få avhørt vitner uten at de ble påvirket.

Avhørt i Barnehuset

Etterforskningsleder Svein Erling Mikalsen i Finnmark politidistrikt opplyste at det mulige overgrepet mannen er mistenkt for, skal ha skjedd i barnehagen.

– Det var barnet selv som sa fra til foreldrene som deretter anmeldte det mulige overgrepet dagen etter. Barnet er avhørt på Barnehuset i Alta i tilrettelagt avhør, sa Mikalsen.

Han understreket at saken dreier seg om ett overgrep mot ett barn i én barnehage.

– Mannen har jobbet for flere barnehager i kommunen, både private og kommunale. Vi har tatt kontakt med barnehagene han har jobbet i tidligere, men det er foreløpig ikke avdekket flere overgrep, sa han under pressekonferansen.

Har gjort beslag

Politiet er sparsomme med opplysninger så tidlig i etterforskningen, men Mikalsen bekreftet at de fortløpende vurderer å begjære videre varetektsfengslet videre. Politiet har foreløpig ikke kontaktet Kripos for bistand.

– Vi har gjort noen beslag av datateknisk utstyr, opplyste Mikalsen.

Mannen har fått oppnevnt advokat Håkon Helsvig som forsvarer, og stiller seg uforstående til til siktelsen.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld for det han er siktet for, sier Helsvig til NTB.

Møter med barnehagene

Alta kommune hadde tirsdag kveld møte med styrerne i alle barnehagene, og ordfører Monica Nielsen opplyste på pressekonferansen at foreldre i den aktuelle barnehagen er varslet. Flere barnehager har også innkalt foreldre til informasjonsmøter onsdag.

– Dette er en svært alvorlig sak for Alta kommune. Alle faglige ressurser er stilt tilgjengelige for alle som har behov for hjelp, sa Nielsen.

Alta-lensmann Svein Tore Nilsen opplyste at politiet i Alta ikke tidligere har hatt saker om overgrep i barnehager i kommunen. (©NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!