Barnehageansatt siktet for besittelse av overgrepsbilder

Mann i 20-åra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har siktet en mann i 20- årene for besittelse av fremstillinger som seksualiserer barn. Han ble pågrepet tirsdag i forrige og ble fredag varetektsfengslet i fire uker, melder Vest politidistrikt.

Mannen arbeider i en barnehage i Bergen, og har i en periode på to måneder høsten 2015 også fungert som vikar i andre barnehager enkelte dager. Han er ikke tidligere straffet eller omtalt i politiets systemer.

Det er så lang ikke fremkommet indikasjoner på at siktede har begått fysiske overgrep mot barn, men ettersom siktede arbeider i en barnehage har politiet sammen med kommunen orientert de ansatte i gjeldende barnehage og det ble holdt et orienteringsmøte med foreldrene torsdag ettermiddag. Dette for at foreldrene skal ha tilgang til fakta i saken og unngå unødvendig bekymring, skriver politiet.

Det ble opprettet sak mot siktede etter at navnet hans dukket opp i en sak som er under etterforskning i et annet politidistrikt. Saken ble så oversendt Vest politidistrikt for etterforskning.

Det er gjort beslag hos sikte - blant annet av datautstyr. Dette analyseres fortsatt av politiet. Det er også gjennomført flere avhør av hans kolleger. Det varsles også flere avhør fra politiets side.

Saken oppdateres