Barnehageansatt siktet for overgrep mot elleve barn

- Har vært ansatt i barnehagen i åtte år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Har du tips om saken? Send SMS til 2400, e-post til 2400@db.no eller ring oss på 24 00 00 00.

(Dagbladet): Politiet i Tromsø har så langt siktet en ansatt i en barnehage for overgrep mot elleve barn, opplyser politiet om den pågående etterforskningen.

Det ble klart tidligere i mai at en barnehageansatt i 30-årene hadde erkjent en rekke overgrep mot barn.

Mannen er foreløpig siktet for seks tilfeller av seksuell omgang etter straffeloven § 195, annet ledd, bokstav c og fem tilfeller av seksuelt krenkende atferd etter straffeloven § 201, bokstav c.

- Det er så langt i etterforskningen avdekket overgrep mot flere barn i barnehagen og mannen er foreløpig siktet for overgrep mot 11 barn. Det er her snakk om både jenter og gutter, sier politioverbetjent Yngve Myrvoll i Troms politidistrikt.

Kan ha pågått over flere år Politiet holdt klokka 11 i dag en pressekonferanse om saken. Mannen har vært ansatt i barnehagen i åtte år, opplyser politiet.

- Vi ønsker ikke å si noe om tidsperspektivet for overgrepene, men det kan ha pågått i flere år. Når det gjelder alvorlighetsgraden av overgrepene er de minst alvorlige at han har tatt bilder av barna i seksuelle posisjoner. Så er det i tillegg en alvorlighetsgrad over det igjen, som gjelder overgrep, sier Myrvoll på pressekonferansen.

Siden pågripelsen har politiet etterforsket saken med stor styrke. Det er gjennomført et stort antall avhør av vitner, flere dommeravhør og gjentatte avhør av siktede.

- Han har innrømmet flere overgrep og gitt detaljerte opplysninger i avhør som er med på å belyse saken, sier Myrvoll.

Politiet utelukker ikke at det kan ha skjedd flere overgrep.

- Det er for tidlig å snakke om endelig omfang. Dette er et svært viktig tema i etterforskningen.

Bildemateriale Det er også tatt beslag av datamateriale hjemme hos den siktede.

- Vi har tatt beslag av bilder som viser barn, sier Myrvoll.

Politiet mottok onsdag 6. mai en bekymringsmelding fra foresatte om mulig overgrep mot barn i den aktuelle barnehagen.

- Vi tok meldingen såpass på alvor at vi pågrep mannen tre timer seinere. Han har siden sittet i politiets varetekt, sier Myrvoll.

Mannen er ikke tidligere straffedømt. Det skal heller ikke ha kommet bekymringsmeldinger om mannen tidligere, så vidt politiet kjenner til. Politiet vil i morgen begjære den siktede varetektsfengslet i ytterligere fire uker.

Politiet opplyser at de er i tett dialog med både barnehagens ansatte og foresatte.

- Reaksjonene har vært sterke på den måten at det er ulykkelig informasjon å få. Det er mye uvisshet og engstelse blant dem som har barn i barnehagen, sier leder i Barnehuset i Tromsø, Ståle Luther, på pressekonferansen.

Det har ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra siktedes forsvarer.

(Artikkelen blir oppdatert)