Barnehageansatt siktet for overgrep mot femåring

Mannen i 30-åra ble framstilt for fengsling i Bergen tingrett onsdag formiddag. Han nekter straffskyld.

SIKTET: Fengslingsmøtet gikk for Bergen tingrett onsdag formiddag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
SIKTET: Fengslingsmøtet gikk for Bergen tingrett onsdag formiddag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

En mannlig barnehageansatt i 30-åra er pågrepet og siktet for overgrep mot et barnehagebarn (5) i en privat barnehage i Bergen, skriver Bergensavisen.

Mannen ble framstilt for fengsling i Bergen tingrett onsdag og fikk siktelsen tatt ut etter paragraf 299 i den nye straffeloven, som omhandler seksuell omgang med barn under 14 år.

- Mannen er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, opplyser politiet i en pressemelding etter fengslingsmøtet.

Fengslingsmøtet gikk bak lukkede dører, og politiet fikk medhold i at det er skjellig grunn til mistanke mot mannen.

- Pågrepet på vei til jobb

Politiet mener barnet er blitt utsatt for ett eller flere overgrep i januar i år, og ifølge BA skal hendelsene ha skjedd i barnehagen der mannen jobbet som assistent.

Politiadvokat Eli Valheim forteller til Bergens Tidende at siktede ble pågrepet mandag denne uka, på vei til jobb.

- Mannen er siktet på bakgrunn av forhold begått i januar 2019. Jeg vil ikke kommentere om det er snakk om gjentatte forhold, sier hun til avisa.

Politiet har de siste dagene gjennomført flere avhør i saken og vil foreta ytterlige avhør de kommende dagene. I en pressemelding tirsdag kveld opplyser politiet også om at de har gjort beslag i datautstyr hos siktede, og at de har sikret dette for videre analyse.

Politiet har startet gjennomgang av beslaget, men det gjenstår fortsatt arbeid med gjennomgang av elektroniske spor. De ønsker ikke å gå ut med navnet på barnehagen hvor hendelsen skal ha funnet sted.

Den pågrepne mannen er ikke tidligere straffet eller omtalt i politiets systemer.

- Han erkjenner ikke noen form for straffskyld. Jeg vil minne om at enhver er uskyldig til det motsatte er bevist, sa Kaj Wigum, mannens forsvarer til Dagbladet tirsdag.

Kriseteam mobilisert

Politiet i Bergen og barnehageledelsen holdt tirsdag kveld et informasjonsmøte for foreldre og ansatte i den private barnehagen.

- Det er viktig for oss å skape mest mulig trygghet for de berørte og, så godt det lar seg gjøre, minimere uro i denne situasjonen, het det i pressemeldingen utgitt.

Bergen kommunes psykiatriske kriseteam er mobilisert for å kunne bistå barn, foreldre og ansatte som måtte ha behov for det.

Det fornærmede barnet er blitt avhørt på Barnehuset i Bergen.

- Det jeg kan si er at det går fint med barnet og familien etter forholdene, sa barnets bistandsadvokat, Cecilie Wallevik til Dagbladet.