Barnehageansatt skulle lese bok for barna og satte seg på en saccosekk. Visste ikke at Leonardo (1) lå under

- Ingen ord kan beskrive sorgen vi føler. 

ERKLÆRT DØD: Torsdag forrige uke ble en ett år gammel gutt erklært død etter at en ansatt satte seg oppå saccosekken han hadde gjemt seg under. Foto: Google Maps
ERKLÆRT DØD: Torsdag forrige uke ble en ett år gammel gutt erklært død etter at en ansatt satte seg oppå saccosekken han hadde gjemt seg under. Foto: Google Maps Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Torsdag forrige uke leverte Danielle Sanchez ett år gamle Leonardo Sanchez i barnehagen i West Jordan i Salt Lake i USA.

Det skulle bli siste gang hun så sønnen i live.

Den amerikanske nyhetskanalen KSL skriver at Leonardo Sanchez skal ha lagt seg under saccosekken for å gjemme seg mens han lekte med de andre barna.

- Hvordan?

Senere skal en barnehageansatt ha satt seg på ned på den - uten å vite at ettåringen lå under.

Da den ansatte omsider skjønte at noe var galt, var Leonardo Sanchez allerede bevisstløs. Han ble samme kveld erklært død på barnesykehuset i Salt Lake City.

Danielle Sanchez forteller at politiet skal ha sett gjennom opptak fra overvåkningskameraer inne i lokalet.

- Først fikk jeg høre ulike historier. Til slutt kom politiet og sa at de hadde sett gjennom opptakene. Jeg er så forvirret. Jeg skjønner ikke hvorfor man ikke har oversikt over hvor barnet mitt er. Hvordan klarer man ikke å kjenne at man setter seg på ham? Hvordan kan du ikke høre at han roper?

Politiet etterforsker saken

Politiet bekrefter overfor KSL at de tror at en voksen satte seg på saccosekken, uten å vite at guttungen lå under, og at de tror at det hele var et uhell.

De etterforsker imidlertid fortsatt saken, og det er ikke kjent hvorvidt den ansatte kommer til å straffes for hendelsen.

Barnehagens advokat, Barry Johnson, kom fredag med en offentlig uttalelse i forbindelse med ettåringens død:

- Vi er fryktelig lei oss for det tragiske dødsfallet til det unge barnet som fant sted i vår barnehage. Ingen ord kan beskrive den sorgen vi føler. Og, selvfølgelig, kan vi ikke prøve å sette oss inn i hvor forferdelig dette er for familien. Vi kjenner familien godt, vi sørger med dem, og vi ber om at Gud vil gi dem den trøsten og freden de vil trenge.

Leonardo Sanchez skulle fylt to år kommende lørdag.

- Jeg skulle egentlig planlagt bursdagsselskap og nå planlegger jeg begravelsen hans i stedet for, fortalte moren gråtende.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer