Voldelig barnehagelek:

Barnehageansatte oppfordret til «Fight Club». Så filmet de aktiviteten og spredte den i sosiale medier

Begge de ansatte har innrømmet skyld. 

OPPFORDRET TIL VOLDELIG LEK: I denne barnehagen i Cranford i New Jersey oppfordret to barnehageansatte barna til å «leke» «Fight Club». Foto: Google Maps
OPPFORDRET TIL VOLDELIG LEK: I denne barnehagen i Cranford i New Jersey oppfordret to barnehageansatte barna til å «leke» «Fight Club». Foto: Google Maps Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): To barnehageansatte har sagt seg skyldige i barnemishandling etter at de oppfordret barn mellom fire og seks år til å leke «Fight Club» i barnehagetiden.

De ansatte skal ifølge det lokale nyhetsnettstedet NJ ha fått barna til å dytte og skubbe i hverandre, mens de selv filmet situasjonene som oppsto.

I et av opptakene skal en av de ansatte ha referert til «leken» som «Fight Club». Videoen ble senere publisert på bildedelingsverktøyet Snapchat.

Aktiviteten de to barnehageansatte oppfordret til var en referanse til boka og Hollywood-filmen med samme navn, der en «Fight Club» opprettes som en terapigruppe, hvor løsningen synes å være slåsskamper.

Prøvde å slå hverandre

Begge var ansatt ved Lightbridge Academy i Cranford i New Jersey i USA, men de fikk sparken etter at forholdene ble kjent i 2015.

Myndighetene startet umiddelbart opp en etterforskning, og de ansatte ble i den forbindelse siktet for barnemishandling.

I august skal en høring ha funnet sted. Tidligere skal ingen av dem ha innrømmet straffskyld, men de tilsto etter å ha inngått en avtale med påtalemyndigheten, skriver NJ.

De sa seg dermed skyldige i fjerdegrads barnemishandling.

I et opptak sett av påtalemyndighetene skal rundt tolv gutter og jenter ha prøvd å slå hverandre.

- Hører ikke til våre standarder

Sjef for barnehagen uttalte seg overfor foreldrene i et skriftelig brev etter at hendelsen fant sted i 2015.

«Barna deres er vår førsteprioritet og vi verdsetter den tilliten dere gir oss når dere stoler på at vi tar hånd om dem på best mulig måte. Derfor var det trist at vi forrige uke fikk vite at to av våre ansatte var involvert i oppførsel som ikke hører til våre standarder», skriver sjefen blant annet.

Ingen av barna ble fysisk skadd som følge av aktiviteten.

Ifølge advokatkontoret Clark&Clark i New Jersey, kan fjerdegradskriminalitet straffes med inntil 18 måneders fengsel og bot i delstaten.

Dommen er ventet å falle den 14. oktober.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer