Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barnehageassistent fengslet for overgrep

En mann i tredveårene ble fredag varetektsfengslet av Tønsberg tingrett i to uker med brev- og besøksforbud, anklaget for å ha begått et seksuelt overgrep mot en fem år gammel gutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mannen arbeider som barnehageassistent i Sandefjord kommune, melder NTB.

- Mannen ble torsdag 17. januar øyeblikkelig permittert fra sin stilling, etter at kommunen ble varslet om det påståtte overgrepet, skriver kommunen i en pressemelding.

Overgrepet skal ha funnet sted i barnehagens åpningstid.

Nekter straffskyld 

Barnehageassistenten stiller seg uforstående til siktelsen.

- Han erkjenner ikke straffskyld, sier mannens advokat Ole Martin Paulsen til Dagbladet.no.

Det er usikkert om den siktede vil påkjære fengslingen.

- Det har han ikke tatt stilling til. På den ene siden vil han gjerne løslates, på den andre siden er dette beskyldninger som er vanskelige å leve med i en slik jobb. Han vil at politiet skal får etterforske dette grundig, sier Paulsen.

Møttes i kveld

I kveld samlet kommunen  foreldre og foresatte til barna i barnehagen. Med på møtet var også fagpersoner fra pedagogisk-psykologisk tjeneste, helsetjenesten og politiet, for å orientere om saken og svare på spørsmål.

- Kommunen har etablert et støtteapparat for å bistå barna, foreldre og ansatte. Hensynet til barna i barnehagen er nå kommunens viktigste prioritering, skriver kommunen i pressemeldingen. 

Politiet i Sandefjord tok ut siktelse mot mannen etter at de ble varslet om det påståtte overgrepet 17. januar. Det er mottatt kun en anmeldelse mot mannen. Politiet har foretatt tekniske undersøkelser bl.a. i den aktuelle barnehagen, og har også startet avhør av aktuelle vitner.

Mannen er siktet etter straffelovens paragraf 195 som omfatter seksuell omgang med barn under 14 år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media