Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Barnehageavtalen står fast

Barnehageavtalen står fast, sier stortingsflertallet etter at regjeringen la fram sin barnehagemelding fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partiene bak avtalen, Ap, Frp, SV og Sp, vil følge opp hovedmålene i avtalen om flere og billigere barnehager som Stortinget allerede har vedtatt.

- De viktige prinsippene om full behovsdekning, maksimalpris på foreldrebetalingen, en forutsigbar og økt statlig finansiering, likestilling mellom private og kommunale barnehager og skattefritak for bedriftsbarnehager ligger fast, sier de fire partiene i en felles uttalelse.

De fire partiene konstaterer at regjeringen ikke går inn for å følge opp stortingsflertallets barnehageavtale på flere sentrale punkter.

- Vi registrerer at regjeringen ikke er villig til å betale regningen for billigere barnehageplasser. Alle småbarnsforeldre bør merke seg regjeringens motstand mot et skikkelig løft for barnehagene. Usikkerheten dette skaper er det viktigste hinderet for utbygging av nye barnehageplasser, mener stortingsflertallet.

Opposisjonen er villig til å diskutere både elementer og detaljer med regjeringen, men understreker at hovedmålene må ligge fast.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media