Barnehagebarn nær ved å drukne i Askim

En gutt (1 1/2) var nær ved å drukne under en barnehagetur i Askim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En liten gutt var nær ved å drukne under en barnehagetur i Askim. Gutten (1 1/2 år) skal ha falt i vannet da barnehagen var på en liten utflukt i nærområdet.

Guttungen er nå på Rikshospitalet i Oslo.

- Han er på intensivbehandling hos oss nå. Tilstanden er uavklart, men stabil, opplyser informasjonsrådgiver Børge Einrem til Dagbladet.no klokka 13.40.


Ble liggende under vann

Barnehagen var på utflukt ved et jorde ved i nærheten av barnehagen i Askim.

- Da de var på vei tilbake, oppdaget de at et barn mangla i barneflokken. De løp tilbake igjen, og fant barnet liggende i vannet, sier poltioverbetjent Einar Lund ved Askim politistasjon til NRK Østfold.

Guttungen lå da i en kulp i en bekk like ved der barna var.


- Like etter klokka 11 fikk vi melding fra en voksen person i en barnehage i Askim om at en liten gutt trengte legeassistanse. Barnehagen hadde vært på en liten utflukt der et av barna falt i vannet og ble liggende under vann en kortere stund, sier operasjonsleder ved Follo politidistrikt, Bjørn Jakobsen, til Dagbladet.no.

Bevisstløs

Guttungen pustet ikke da han ble reddet opp av vannet, men de voksne fikk i gang pusten igjen. Guttungen var likevel bevisstløs.

- De fikk i gang respirasjonen umiddelbart, men guttungen våknet fortsatt ikke. Han ble hentet av luftambulanse og er nå på Rikshospitalet i Oslo, forteller Jakobsen.

Politiet er nå på stedet der ulykken skjedde for å finne ut hva som har skjedd da den vesle gutten falt i vannet. De skal også avhøre vitner.

Samtidig får de ansatte og barna i barnehagen hjelp av et kriseteam for å bearbeide den forferdelige opplevelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer