BARN SKADD: Åtte barnehagebarn ble skadd i en bussulykke i Nord-Sjælland Danmark i dag. En bilist som var involvert i samme ulykke omkom.
BARN SKADD: Åtte barnehagebarn ble skadd i en bussulykke i Nord-Sjælland Danmark i dag. En bilist som var involvert i samme ulykke omkom.Vis mer

Barnehagebarn skadd i bussulykke i Danmark

Buss kjørte utfor en skrent. En bilist ble drept. Fem barnehagebarn og to voksne er skadd i ulykken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fem barnehagebarn og to voksne ble skadd og en bilist ble drept da en buss kjørte utfor en skrent ved Damsholtevej i Nord-Sjælland i Danmark tirsdag, hvor det går ei bru over Istedrødvej, skriver Ekstra Bladet.

Veiene omkring ble sperret av etter ulykken, og 16 ambulanser ble sendt til stedet.

- Vi har ikke oversikt ennå, men det er trolig alvorlig, sier vaktsjef ved politiet på Nord-Sjælland til NTB.

De skadde barna er brakt til Hillerød Hospital for medisinsk behandling, men omfanget av skadene var ikke umiddelbart kjent. Det skal ha vært omkring 40 barn i bussen da ulykken skjedde.
De voksne og to av barna skal være kjørt til Rigshospitalet i København, mens de øvrige barna ble brakt til Hillerød Hospital med lettere skader. Omfanget av skadene var ikke umiddelbart kjent.

Ansatte ved Hillerød Hospital sier til Dagbladet at de skadde barna er i ferd med å bli brakt inn til dem, og at de foreløpig ikke kan si mer om barnas skadeomfang. Bussjåføren ble trolig også skadd i ulykken, skriver nyhetsbyrået Ritzau.

- Den voksne sjåføren er fortsatt fastklemt i bussen. Vi jobber nå med å få ham løs, forteller polititalsmann Henrik Suhr til NTB.
Ulykken skjedde da en bil som kom i motgående kjøreretning, frontkolliderte med bussen under en forbikjøring, ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau. Bussen havnet utfor en skrent ved Damsholtevej, hvor det går ei bru over Istedrødvej, skriver avisen Ekstra Bladet. Veiene omkring ble sperret av etter ulykken, og 17 ambulanser og tre akuttlegebiler ble sendt til stedet, opplyser ambulansesentralen.

DRAMATISK: Flere brannbilder og ambulanser rykket til stedet hvor ulykken skjedde.
DRAMATISK: Flere brannbilder og ambulanser rykket til stedet hvor ulykken skjedde. Vis mer