Barnehagebyråd mener regjeringen har bommet på barnehagetall

Økte kontantstøtten og kuttet barnehageoverføringene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den borgerlige regjeringen øker i august kontantstøtten fra 5.000 til 6.000 kroner. Økningen kommer som et resultat av budsjettforhandlingene mellom regjeringen og støttepartiene V og KrF, skriver Bergens Tidende.

Overføringene til kommunene ble derfor redusert med 344 millioner kroner ettersom regjeringen regnet med at dette ville føre til færre søknader om barnehageplasser.

Søkertallene for barnehagene i Bergen viser imidlertid at tallene er gått opp. 65 flere har søkt om plass i år enn i fjor. Barnehagebyråden i Bergen, Høyres Harald Victor Hove, er mener dette viser at beregningene fra Kunnskapsdepartementet ikke har vært riktige.

- Det var ikke dette vi mente med «nye ideer, bedre løsninger», sier han, og tror at situasjonen er tilsvarende for Oslo og flere andre større kommuner.

- Jeg føler meg trygg på at Kommune-Norge må få dette kompensert. Jeg har ikke fått inntrykk av at regjeringen ønsker noen nedbygging av barnehagene i Norge, sier Hove.

Bergen har ikke kuttet noe på barnehagebudsjettene nettopp fordi kommunen var skeptisk til om tallene fra departementet stemte.

(NTB)