Barnehageeier tiltalt for seksuell omgang med mindreårig

Skal ha forgrepet seg på 15-åring i varebil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En mann i 40-åra som nå er eier og styreleder i en barnehage, er tiltalt for seksuell omgang med en 15-åring, skriver Nordlys.

Overgrepet skal ha skjedd tilbake i 2006 i en varebil i Nord-Trøndelag. Siden har mannen blitt eier i en barnehage.

Dette er det mest alvorlige punktet i tiltalen mot mannen, som ble tatt ut i april.

I tillegg skal han i en periode i 2009 skal han ha fått ei 14 år gammel jente til å vise seg naken foran webkamera og til å beføle seg selv.

Han skal også ha forsøkt å forlede tre jenter i 12-13-årsalderen til å vise seg naken foran webkamera i perioder i 2008 og 2009. Dette ved å utgi seg for å være en yngre mann.

I tillegg er han tiltalt for å vise seg naken i seksualiserte situasjoner overfor to fornærmede jenter i saken, skriver avisa.

- Saken ble etterforsket i flere år. I mars sendte vi den over til statsadvokaten som tok ut tiltale i april, opplyser Einar Sparboe Lysnes i Troms politidistrikt til NTB. Saken skal opp for Nord-Troms tingrett i begynnelsen av september i år. Det er satt av to dager til saken.

Etter det Nordlys forstår har mannen ikke jobbet med barn i kraft av sitt verv som styreleder i den aktuelle barnehagen.

Mannens forsvarer, Håvard Utstøl Jakobsen, sier til NTB at verken han eller klienten ønsker å kommentere saken nå.

Dagbladet oppdaterer saken

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer