Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barnehagekameratene går hver til sitt

Etter et kort møte i kveld gikk barnehageforhandlerne hver til sitt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere på dagen ble saken flyttet opp ett nivå, til de parlamentariske lederne. Ifølge saksordfører Trond Giske (Ap) og regjeringens forhandlingsleder, Sonja Sjøli (H), kom det viktige avklaringer under samtalene. Men avklaringene var likevel ikke nok til at det var mulig å oppnå barnehageenighet i kveld.

- Vi trenger ikke flere fullmakter. Men det gjenstår noen vanskelige punkter, sier Sjøli.

Partene vil ha mer uformell kontakt utover kvelden, men først fredag klokka 9 setter de et nytt møte. Fristen for å avgi innstilling er satt til klokka 15 i morgen.

- Uansett er det flertall for full barnehagedekning og billigere barnehageplasser. Det beste er om regjeringspartiene blir med på et bredt forlik. Men hvis de ikke gjør det, har vi et stortingsvedtak bak oss og flertall i salen, understreker Giske.

- Hvordan skal vi tolke at du ikke lenger snakker om en makspris på 1.500 kroner?

- Det skal du ikke tolke i det hele tatt. Vi har flertall i salen. Uansett blir det en god løsning til beste for barnefamiliene, sier han.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media