Barnehagekaos i dag

Private barnehager streiker fordi de får mindre penger enn kommunale.

IKKE SNILLERE: Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell tror ikke rikspolitikerne er snillerne enn lokalpolitikerne. Foto Morten Holm / SCANPIX
IKKE SNILLERE: Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell tror ikke rikspolitikerne er snillerne enn lokalpolitikerne. Foto Morten Holm / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no) 90 000 barn må hentes av foreldre, venner og familie klokka 12 i dag. Det hele er en politisk demonstrasjon fra de private barnehagene.

- Vi frykter for at regjeringen vil rasere de private barnehagene, og at tusenvis av barnehageplasser skal miste hele grunnlaget for eksistens. Kristin Halvorsen gikk til valg for fire år siden på full barnehage dekning, økonomisk likeverdig behandling av alle barnehagebarn og like lønns- og arbeidsvilkår for alle ansatte i privat barnehagesektor. Dette har hun ikke holdt, og hun har ikke lenger troverdighet, sier Linda Øygarden.

Hun er eier og daglig leder av Soria Moria Barnehagene i Arendal. Hun er også innstilt av valgkomiteen som ny styreleder i Private Barnehagers Landsforbund.

Øygarden reagerer på at tusenvis av barn fremdeles ikke har barnehageplass, og at 12 000 ansatte har fremdeles ikke like lønns- og arbeidsvilkår. Hun stiller seg også helt uforstående til at regjeringen også vil punktet om økonomisk likeverdig behandling av alle barnehagebarn fra 2011.

Lik støtteLinda Øygarden reagerer på at det i dag ikke er likhet i statens overføringer til barn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.