I RETTEN:  I to uker behandlet retten i Prince William County saken til 26-årige barnehageansatte tiltalt for mishandling av barn i barnehagen hvor hun jobbet. Foto: Billy Hathorn / Wikimedia Commons
I RETTEN: I to uker behandlet retten i Prince William County saken til 26-årige barnehageansatte tiltalt for mishandling av barn i barnehagen hvor hun jobbet. Foto: Billy Hathorn / Wikimedia CommonsVis mer

Barnehagen ble beskrevet som en «baby fight club». Nå er enda en ansatt dømt

Barnemishandlingssak i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De skal ha gitt ungene så sterke snacks at de begynte å gråte, ha oppmuntret ett- og toåringer til å slåss med hverandre og dynket dem i kaldt vann - alt for egen fornøyelse.

Denne uka ble ansatt nummer to i den etter hvert beryktede barnehagen i Woodbridge, Virginia, dømt for barnemishandling i en domstol i USA.

Det melder amerikanske medier, blant annet USA Today og NBC News.

«Baby fight club» Av aktoratet i begge sakene har måten de to ansatte behandlet ungene de var ansatt for å ta vare på, blitt beskrevet som en slags følelsmessig og fysisk «baby fight club».

Denne uka ble den andre ansatte dømt, en 26 år gammel kvinne. Fra før er en annen kvinne dømt i saken.

I alt 18 tiltalepunkter måtte 26-åringen svare for i retten, men hun ble frikjent for 14 av dem som følge av en formalitet, ifølge NBC News.

I den første siktelsen, var hun imidlertid siktet for hele 57 tilfeller av barnemishandling.

Reiste seg opp i retten Ifølge USA Today skal det ha skapt frustrasjon i rettssalen, hvor mange av barnas foreldre satt. Mange av dem forlot lokalene med tårer i øynene, og en forelder sto på et tidspunkt opp i salen og pekte på 26-åringen, ifølge USA Today.

Så skal forelderen ha sagt til den tidligere barnehageansatte at «du er et monster», før forelderen vendte seg mot juryen og sa at «ingen av tiltalepunktene burde ha blitt avfeid».

Etterforsket siden 2013 Hvor lenge de to nå dømte barnehageansatte skal ha behandlet barna i deres omsorg på, er uklart, men politietterforskningen av barnehagen begynte i 2013.

Da hadde påtalemyndighetene og politiet mottatt en rapport fra barnevernet i delstaten som hevdet at ansatte ved barnehagen trampet på barnas bare tær, dekte til munnen deres med tepper og spylte dem med vannslanger.

Fredag la den aktuelle barnehagen, Minnieland Academy, ut en pressemelding på sine nettsider. Der skriver de blant annet at etter at en annen barnehageansatt varslet ledelsen om de to ansatte som nå er dømt for mishandling, meldte ledelsen dem til barnevernet.

- Gjorde ham til bølla i klassen Det var i midten av januar at den første tidligere barnehageansatte ble dømt i saken. Etter at hun ble dømt, snakket USA Today med en av foreldrene til de berørte barna, Blake Buckner, som hadde en sønn i barnehagen.

Buckner fortalte da til avisa at sønnen hans ble tvunget til å slåss i barnehagen.

- Førskolelæreren gjorde ham til bølla i klassen, skapt for å slåss, sa Buckner da.

Ingen av de to dømte barnehageansatte har fått straffeutmåling i sakene sine ennå, men begge risikerer å måtte sitte flere titalls år i fengsel etter måten de behandlet barna i barnehagen. Straffeutmålingen skjer i mai.