Barnehageonkel satte narkorekord

En barnehageonkel fra Lofoten har satt ny svensk-norsk narkorekord ved Bjørnfjell tollstasjon. Nå må han sone to og et halvt år i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette kom som et sjokk på oss alle. Han var veldig godt likt av både ungene, foreldrene og kollegene i barnehagen. Han gjorde en upåklagelig jobb, sier styreren i den private Svolvær-barnehagen til Dagbladet :på nettet.

Barnehageonkelen (31) og hans kamerat (23) ble stoppet i en rutinekontroll på Bjørnfjell tollstasjon like før jul. Under setene i bilen fant tollerne to kilo hasj. Det er det største beslaget som noen gang er gjort ved Bjørnfjell, skriver avisen Nordlands Framtid.

De to mennene har sittet i varetekt siden de ble pågrepet. Nå er dommen fra Gällivare tingsrätt klar: Både barnehageonkelen og kameraten må sone to år og seks måneder i fengsel.

- Jeg vet ikke hva som skjer videre, men han kommer ikke tilbake til denne barnehagen igjen, sier styreren.

Politiet i Svolvær bisto svenske kolleger under etterforskningen av saken. Verken 31-åringen eller 23-åringen skal ha narkotika-dommer bak seg, men begge er kjent av politiet i Lofoten.

I følge dommen fra Gällivare tingsrätt var 23-åringen hovedmannen bak bestillingen og kjøpet av narkotikaen som fant sted i Kiruna. Han skal ha blitt enig med selgeren om å kjøpe mellom 1,5 og 2 kilo hasj til en pris på rundt 150.000 kroner. Barnehageonkelen skal ha bestillt 200 gram hasj til eget bruk, og ble med på turen fordi han da skulle få stoffet billigere.

Verken styreren eller eierne av barnehagen hadde noen mistanke om at en av deres ansatte var narkotika-bruker. For å bli ansatt i barnehagen kreves det kun politiattest på at en ikke har vært dømt og straffet for overgrep mot barn. En slik attest hadde 31-åringen framvist før ansettelsen.

Beslaget skjedde 50 meter inn på svensk side, noe som gjorde at det hele ble en sak for svensk politi og rettsvesen. I følge politiet i Svolvær skal straffen i utgangspunktet sones i Sverige, men overflytting til Norge er mulig.

De to mennene har frist til 23. februar med å anke dommen.

PÅGREPET: Barnehageonkelen og hans kamerat var på tur fra Kiruna til Svolvær da de ble pågrepet ved Bjørnfjell.