IDRETTSLEDERE: Jo Are Vik i Troms fotballkrets og Sylvi Ofstad, organisasjonssjef i Troms idrettskrets. Foto: Bjørn Langsem
IDRETTSLEDERE: Jo Are Vik i Troms fotballkrets og Sylvi Ofstad, organisasjonssjef i Troms idrettskrets. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Barnehageovergrepssiktet var fotballtrener: - Saken skaper uro og usikkerhet

Vært trener siden 2009.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet): Den 30 år gamle barnehageansatte mannen som er siktet for å ha begått overgrep mot 11 barnehagebarn i Tromsø, var trener for et fotballag i Troms.

- Han har hatt ulike roller, blant annet assistenttrener og hovedtrener, for ulike lag fra 2009 til 2013, sier Jo Are Vik i Troms fotballkrets.

30-åringen har vært tilknyttet lag på ulike alderstrinn i samme klubb.

- Det er en kjedelig sak. Klubben har gjort det som står i retningslinjene fra idrettsforbundet. Men det er ingen garanti for å unngå slikt som dette, sier Vik.

Mannen har kun vært tilknyttet én klubb. Han er ikke tidligere straffedømt.

- Han hadde ren politiattest.

- Det var ingen signaler om at noe kunne være galt, sier Vik.

Sylvi Ofstad, organisasjonssjef i Troms idrettskrets, sier det ikke er avdekket overgrep i fotballklubben.

- Men saken skaper uro og usikkerhet, sier Ofstad.

- Det er en vanskelig sak å håndtere for idrettslaget, sier Ofstad.

Både laget og kretsen ble kjent med saken gjennom media, og kontaktet da politiet. Idrettslaget skal ha et møte med foreldrene til spillerne i kveld.

- Det er viktig å understreke at politiet ikke har avdekket noen overgrep mot spillerne, men politiet har til nå konsentrert seg om barnehagen, sier Ofstad.

Ofstad og Vik informerte på en pressekonferanse kl. 14 om hvordan de har håndtert saken etter at de fikk beskjed 8. mai om at mannen ble pågrepet og siktet.

30-åringen har erkjent straffskyld for deler av siktelsen. Han ble i dag varetektsfengslet i fire nye uker. 30-åringen samtykket til videre fengsling.

Av kjennelsen kommer det fram at politiet har tatt beslag i bildemateriale hos mannen. Retten slår fast at det er en fare for at mannen skal kunne slette beviser hvis han løslates.

Verken Vik eller Ofstad vet hvorfor mannen sluttet som trener i 2013.