Barnehageprisen fryses

Oslo (NTB): Barnehageprisen skal fryses på 2007-nivå, foreslår regjeringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Barnehageprisen skal fryses på 2007-nivå, foreslår regjeringen, melder NTB. Det betyr at Kristin Halvorsen ikke innfrir løftet om at maksprisen skal ytterligere ned fra neste år.

Etter det opprinnelige løftet skulle maksprisen ned til 1750 kroner fra neste år. I dag er den 2330 kroner i måneden.Det betyr at barnefamiliene må ut med 580 kroner mer i måneden per barn enn det som var lovet i Soria Moria.

«Makspris på 1.750 kroner (2005-kroner) innføres når full barnehagedekning er nådd, senest ved utgangen av 2007», heter det i regjeringens Soria Moria-erklæring.

Dette ville ha kostet rundt 1,3 milliarder kroner.

Når full barnehagedekning er oppnådd i 2008, skal maksprisen for en barnehageplass ytterligere ned, går det fram av regjeringens forslag til statsbudsjett.

Småbarnsfamilienes økonomi skal også bedres ved at tillegget i foreldrefradraget for pass og stell av barn økes fra 5.000 kroner til 15.000 kroner for hvert barn ut over det første, melder NTB.

Regjeringen foreslår en reell økning i de øremerkede bevilgningene til barnehager på om lag 2,7 milliarder kroner. Dermed kan det bygges enda flere nye barnehageplasser, slik at målet om full barnehagedekning kan nås i løpet av 2008.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer