Barnehageprisen skal ned i 1750 kroner

Laila Dåvøy følger planen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barne- og familieminister Laila Dåvøy svarer på kritikk fra Oslo kommune om barnehagedekningen ved å si at regjeringen vil følge opp forliket i forslaget til statsbudsjett for neste år.

Barnehagebyråd Torger Ødegaard (H) i Oslo krever at regjeringen utsetter innføringen av en øvre prisgrense på barnehageplasser fordi han mener priskuttet først kan skje når det er full barnehagedekning.

- I Oslo kommer vi ikke i mål med full barnehagedekning i 2005 hvis prisen skal ytterligere ned. Jeg har grunn til å tro at flere byer er i samme situasjon, sier Ødegaard til VG.

Ødegaard sendte torsdag brev til barne- og familieminister Laila Dåvøy (KrF), hvor han krever at maksimalprisen på 1.750 kroner fra 1.august 2005 utsettes.

- Av våre frie inntekter må vi bruke over 100 millioner kroner neste år for å kompensere for den statlige barnehagereformen med dagens pris. Nå må vi velge mellom full barnehagedekning eller lavere pris for dem som allerede har plass. Jeg er ikke i tvil om at jeg heller vil at alle som ønsker plass skal få det, sier Ødegaard.

I år er det 3.300 Oslo-barn som ikke har fått barnehageplass.

I vår ble det i Stortinget sådd tvil om regjeringens vilje til å nå målene i barnehageforliket om full barnehagedekning. Av revidert nasjonalbudsjett gikk det fram at det ble bygget 6.900 barnehageplasser i fjor, noe som bare er halvparten av målet. I en spørretime i Stortinget mai imøtegikk Dåvøy denne opplysningen og sa at det ble bygget vel 10.000 barnehageplasser. Men nettotallet ble på rundt 7.000 fordi en del plasser ble lagt ned.

<>(NTB)