Barnehager og skoler i Enebakk evakuert etter bombetrussel

Mot politiets råd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Alle barnehager, skoler og kommunehus i Akershus-kommunen Enebakk var i 13.45-tida i ferd med å bli evakuert etter at noen har framsatt en bombetrussel mot kommunen.

- Enebakk kommune mottok i dag en bombetrussel mot kommunale bygg. Politet ble varslet og definerte trusselen som uspesifikk, opplyser Arne Jørgen Olafsen, politimester ved Follo politidistrikt, i en pressemelding.

Samtidig som politiet sendte patruljer ut for å undersøke saken, rådet de Enebakk kommune til ikke å foreta seg noe spesielt, fordi de oppfattet trusselen som uspesifikk. Likevel valgte åltså kommunen å iverksette en storstilt evakuering.

- Politiet forsøker å reversere dette, sier Olafsen i pressemeldingen.

- På vei tilbake Klokka 14 opplyser Follo politidistrikts operasjonsleder Leif Olav Holten at politiet har lyktes med å stoppe evakueringen.

- Etter noen nye runder med kommunen er nå folk på vei tilbake igjen til de evakuerte bygningene, sier Holten til Dagbladet.

- Hvor langt kom kommunen i evakueringen?

- Det er uklart, men vi vet at det gikk ut SMS til foresatte om å hente barn i barnehagen, sier Holten.

Ikke rettet mot kommunen Politiet tror ikke det er noen som helst fare for at ei bombe faktisk skal gå av i en av kommunens bygninger.

- Trusselen var uspesifikk og ikke rettet mot kommunen - snarere «et sted i Enebakk, sier operasjonslederen.

En mann fra distriktet er mistenkt for å stå bak bombetrusselen mot Trondheim lufthavn Værnes mandag. Politiet har så langt ikke grunnlag for å mistenke at han også står bak dagens trussel.

- Nå skal vi gjennomføre sporing for å finne avsenderen. Vi vil bl.a. oppsøke folk i lokalmiljøet, sier Holten.

Han opplyser at alt har forløpt rolig ved de berørte bygningene.

- Men ansatte er naturligvis preget, sier operasjonslederen.