SVARER DEG: SV-leder Kristin Halvorsen. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
SVARER DEG: SV-leder Kristin Halvorsen. Foto: Øistein Norum Monsen/DagbladetVis mer

- Barnehagerevolusjonen fortsetter!

Kristin Halvorsen starter valgkampen med leserne. Still spørsmål nå. Nettmøte mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Still spørsmål til Kristin Halvorsen nederst i saken.
----------------------------

(Dagbladet):Tirsdag starter Sosialistisk Venstreparti sin valgkamp på Parkteateret i Oslo, men dagen før avspark svarer hun deg om partiets planer for en ny rødgrønn regjering de neste fire årene, dersom valget 14. september går etter planen.

- Barnehage- revolusjonen fortsetter. Nå har vi i praksis nådd målet om full barnehagedekning, nå skal vi sørge for kvalitet og faglig tilbud, sier SV-leder Halvorsen til Dagbladet.

Partiets forslag om en gratis time for alle barn på SFO - og makspris i hele landet - er en del av kvalitetsplanen. Forslaget koster rundt 1,7 milliarder kroner.

I 2008 fortalte Dagbladet at Brynjar (6) i Nittedal betaler over dobbelt så mye for å være på SFO som Lene (8) i Åseral.

- Dagbladets reportasje viser jo behovet. Her er det stor uenighet mellom de rødgrønne og de borgelige. Det er jo et paradoks at foreldre i dag betaler mer for SFO enn for barnehage, til tross for at barnehager har et pedagogisk tilbud, sier Halvorsen, som de siste fire årene har vært finansminister.

SV tror de borgelige vil fjerne flere av løsningene som har kommet på plass under de rødgrønne.

- Høyre og Venstre vil ta bort maksprisen. Dette valget handler om hvordan barna våre skal ha det i framtiden, sier Halvorsen.