Barnehagesaken: Innrømmer de fleste overgrepene

Tiltalt for eksuelle handlinger og krenkende atferd mot 17 barnehagebarn.

 OVERGREP:  Tiltalte innrømmer de fleste overgrepene. Foto: Privat.
OVERGREP: Tiltalte innrømmer de fleste overgrepene. Foto: Privat.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

30-åringen som er tiltalt for seksuell omgang, seksuelle handlinger og krenkende atferd mot 17 barnehagebarn i Tromsø, erkjenner de fleste av forholdene i tiltalen.

Han erkjenner straffskyld i to av de tre mest alvorlige tiltalepunktene som omfatter gjentatt seksuell omgang med tre barnehagebarn. Disse tiltalepunktene har en strafferamme på 21 års fengsel, og er tatt ut etter ordre fra Riksadvokaten.
Den tiltalte 30-åringen ble ansatt i den private barnehagen i Tromsø i 2008. Påtalemakten mener han har utnyttet sin stilling til å få tilgang til barn.

30-åringen har i avhør hevdet at han er pedofil og bedt om å bli satt i isolasjon i Tromsø fengsel.

30-åringen ble pågrepet 6. mai i år, bare timer etter at et foreldrepar kontaktet politiet med en bekymringsmelding.
Dommeravhør
Det ble startpunktet for den mest omfattende etterforskningen politiet i Tromsø noen gang har gjennomført. Rundt 60 barn er avhørt i saken, og VG kunne mandag fortelle at det vil bli lagt fram 13 dommeravhør av i alt åtte barn under rettssaken i Nord-Troms tingrett.

Disse vil bli spilt av bak lukkede dører når retten har hørt tiltaltes forklaring tirsdag og onsdag.

Aktor, Torstein Lindquister sa i sitt innledningsforedrag at dommeravhør av barnehagebarn innebærer flere utfordringer. De har manglende ordforråd for å beskrive hva de kan ha vært utsatt for.

- De er også lojale mot avtaler de har inngått med voksne. Noen er ikke i stand til å fortelle hva de har vært gjennom, og noen lukker seg helt i avhørssituasjonen. Det er derfor grunn til å tro at det foreligger en underrapportering, sa Lindquister i retten.

Ifølge tiltalen skjedde det første overgrepet i 2012. 30-åringen skal ha hatt seksuell omgang med i alt fem barn, og krenket ytterligere fire med seksuelle handlinger.

Tiltalen lister opp 17 tilfeller der 30-åringen har tatt nakenbilder av barna. Hjemme hos 30-åringen ble det også beslaglagt tre videoklipp som viser seksuelle overgrep mot mindreårige barn.

Den tiltalte har tidligere arbeidet i andre barnehager, og var i fire år trener på et fotballag for barn i Tromsø.

Etterforskningen har ikke avdekket at han skal ha begått seksuelle overgrep i disse posisjonene.Nord-Troms tingrett har satt av 14 rettsdager fram til 11. desember til å behandle saken.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram