Coronavirus:

Barnehagesjef fortviler: - Jeg krangler med foreldre

- Kan potensielt bli svært alvorlig dersom barnehagene ikke får noen tydeligere informasjon, sier administrerende direktør for Private Barnehagers Landsforbund.

BARNEHAGE: Daglig leder Cecilie Røhnebæk mener barnehagene er mye mer sårbare for coronavirus enn universitetene. Foto: Shutterstock
BARNEHAGE: Daglig leder Cecilie Røhnebæk mener barnehagene er mye mer sårbare for coronavirus enn universitetene. Foto: Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 69.10% Første dose: 78.11%

SISTE: Alle barnehager og skoler i landet skal stenges fra kl. 18 torsdag, sier helseminister Bent Høie på en pressekonferanse.Cecilie Røhnebæk er daglig leder for fire store barnehager og tre familiebarnehager. Hun fortviler over at barnehager ikke er bedt om å stenges for å hindre mulig smittespredning av coronaviruset.

- Jeg har cirka 235 barn å passe på, og 65 ansatte. I en barnehage med 75 barn, kan det potensielt være 150 foreldre som går ut og inn av dørene hver dag, sier Røhnebæk til Dagbladet.

Røhnebæk hevder at hun de siste dagene har måttet krangle med foreldre som ønsker å sende barna sine i barnehagen, selv om de hoster, og har vært på reise i smitterammede områder.

- Jeg synes det er utrolig rart at FHI ber folk droppe reiser, ha hjemmekontor, ikke være nærmere andre enn en meter, stenger operaen og treningssentre, men lar skoler og barnehager være åpne, sier hun.

Krangler med foreldre

Hun forteller at hun skal ha bedt om råd fra bydelen, da en far av et barn i barnehagen ble satt i karantene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer