Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barnehagestreiken over

Etter nær tre måneders barnehagestreik ble partene i kveld enige om en løsning. Dermed kan 12 000 barn snart gå i barnehagen igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meklingsmannen la tidligere i kveld fram en skisse til løsning. Etter at partene hadde studert den kom de til enighet klokka 22.45 i kveld.

- Fornøyd

Tidligere streikeleder Gjertrud Eggen er fornøyd med å avsluttet streiken.

- Vi er glad for å ha bidratt til en løsning på denne konflikten, sa nestleder for Norsk Lærerlag Gjertrud Eggen til NRK i kveld.

De streikende fikk hevet begynnerlønna til lønnstrinn27, og hevet topplønna til lønnstrinn 34. De pedagogiske lederne får en lønnsøkning på 1 til 4 lønnstrinn, eller fra 4 000 til 16 000 kroner. I tillegg kommer det generelle tillegget fra vårens lønnsoppgjør.

Lærerlaget har hardnakket krevd at førskolelærere som arbeider som pedagogiske ledere, også skal sikres lønnsplassering som pedagogiske ledere, men dette måtte de til slutt gi seg på, og overlate til lokale forhandlinger til høsten. Eggen i Lærerlaget vedgår at hun er skuffet over dette, men forsvarer likevel at de godtok meklingsmannens skisse.

- Det var et vanskelig valg. Valget sto mellom å stå for kravet angående lønnsinnplassering, eller å bli møtt med tvungen lønnsnemnd ganske snart og dermed få et dårlige lønnstilbud enn det som nå ble lagt fram, sier Eggen til NTB.

Kommunalminister Sylvia Brustad innkalte i formiddag Norsk Lærerlag og Kommunenes Sentralforbund og ba dem gjenoppta forhandlingene. Førskolelærerne har vært i streik siden slutten av mai, og 12 000 barn var rammet av streiken. Men på mandag åpner barnehagene igjen.