Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barnehagetante tilstår 30 overgrep

Grusom pedofilisak ryster England.

TILSTO: Vanessa George (t.v), Angela Allen (i midten) og Colin Blanchard har tilstått overgrepene mot en rekke barn. Foto: Scanpix/REUTERS/Devon and Cornwall Police
TILSTO: Vanessa George (t.v), Angela Allen (i midten) og Colin Blanchard har tilstått overgrepene mot en rekke barn. Foto: Scanpix/REUTERS/Devon and Cornwall Police Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||DAGBLADET (London): Vanessa George var en godt likt barnehageassistent i Plymouth i Sør-England.

Men nå er de drøyt 250.000 menneskene i byen i sjokk, etter at hun i dag tilsto seks seksuelle overgrep mot spebarn — samt sju tilfeller av produksjon og spredning av såkalt upassende bilder.

Også de to andre siktede i saken, Colin Blanchard og Angela Allen, tilsto da saken kom opp for Bristol kriminalrett.

Da de møttes i rettssalen var det første gang de så hverandre i levende live. De skal ha stiftet bekjentskap med hverandre via Facebook i fjor.

Avslørt av kollega
Etterforskningen konkluderer med at nær 30 barn i alderen 12 til 18 måneder ble utsatt for overgrep, blant annet med gjenstander. Episodene ble avfotografert på mobiltelefon, før de ble utvekslet de tre imellom på e-post.

Politiet har funnet tusenvis av e-poster og tekstmeldinger hvor de tre hisset hverandre opp til nye overgrep mot små barn, ifølge The Times.

Vanessa George tok de fleste bildene, siden hun jobbet med barn til daglig i Little Ted's Nursery. Hun skal ha valgt ofre i en alder hvor hun visste de ikke ville være i stand til å rapportere henne.

Dessuten tok hun aldri bilder av ansikter, av frykt for at barna skulle bli gjenkjent.

Det var en forretningspartner av Colin Blanchard som avslørte trioen. Da Blanchard var på reise, logget kollegaen seg på hans jobb-PC, og fant der de forskrekkelige bildene. Han ringte umiddelbart til politiet, og Blanchard ble arrestert da flyet hans ankom England.

 Nekter å oppgi navn
Forsvarerne til George og Allen hevdet i går at Blanchard var hovedmannen som hisset de to andre opp til ugjerningene, men fikk ingen støtte fra dommeren. Tilstede i rettssalen var rundt 30 foreldre.
Fortsatt vet ingen nøyaktig hvilke barn som er blitt utsatt for overgrepene. Sky forteller at politiet har gjort analyser av lagringsdata i bildene, og dermed funnet ut når de mest sannsynlig ble tatt.

Videre har de konsultert en barnelege for å få vite omtrentlig alder på de involverte. Dette er holdt opp mot lista over hvilke barn George hadde kontakt med i sin barnehage, og sånn har politiet kommet ned til rundt 30 barn man tror kan være misbrukt.

George selv nekter å oppgi navn. Det ble hun kraftig grillet på i retten i dag.

— Det er mange foreldre som hadde barn i Little Ted's Nursery, som ikke vet om deres barn er misbrukt eller ikke. Slik det framstår for meg må din klient vite hvem hun har og hvem hun ikke har misbrukt, sa dommeren henvendt til Georges forsvarer.

Forsvareren, Nick Gerasimidis, reagerte med å si:

— Jeg er sikker på at Vanessa George har hørt dine kommentarer, Ærede dommer.

Den endelige dommen faller 13. november.

Mor: — Jeg får ikke sove
BBC har intervjuet en av mødrene som hadde barn i Little Ted's Nursery.

— Det er den verste følelsen du kan tenke deg. Du føler deg syk 24 timer i døgnet, du får ikke til å sove, og du drikker på dagtid. Alle føler det sånn. Du går på skolen og henter barna, der ser du mødre og fedre oppløst i tårer. Folk som ikke kjenner hverandre, gir hverandre klemmer, sier den anomyme kvinnen, som ikke i sin villeste fantasi fattet mistanke om at noe var galt.

— Hun var helt fantastisk, morsom og vennlig. Ungene elsket henne. Det er forferdelig at du var så nær noen over så lang tid, og så kunne de gjøre noe sånt.

— Hvordan ville du føle det om du så henne nå?

— For å være ærlig, hvis jeg ser noen i byen som gir meg den fjerneste assosiasjon til henne, så må jeg gå en annen vei. Det gjør meg uvel. Jeg kan ikke se i noen avis hvis jeg vet hun er inni der.

Storbritannias barne-, skole- og familieminister Ed Balls krever ifølge BBC en grundig gjennomgang av hvordan dette kunne finne sted.

— Det er en dypt ulykkelig og forstyrrende sak. Det er avgjørende at vi finner ut hvordan en voksen kan utnytte sin tillitsposisjon på en så ond måte. Vi må gjøre alt vi kan for å forhindre at denne typen misbruk skjer i framtida, sier Balls.

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling