Barnehjelper varetektsfengslet

Den 66 år gamle nestlederen i Det Norske Familieverns Landsforening ble varetektsfengslet for to uker siktet for utuktig omgang med to gutter under 14 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Mannen er varetektsfengslet i 14 dager med brev- og besøkskontroll, sier politikonstabel Terje Askautrud ved Follo politidistrikt.

Ifølge politifullmektig Hilde Bøch er 66-åringen siktet etter straffelovens paragraf 195, første ledd.

Kjennelsen i Indre Follo forhørsrett var i samsvar med det politiet ba om under fengslingsmøtet torsdag ettermiddag.

Bøch ønsker ikke å gå nærmere inn på hvilke forhold mannen er siktet for, eller hvorfor politiet opprettholder siktelsen på medvirkning for den 37 år gamle lederen av foreningen som også ble avhørt i saken tirsdag, men løslatt etter avhørene.

Beføling

Etter det NTB forstår, er det levert inn anmeldelse fra to gutt er. Begge er under 14 år, og en av guttene skal ha vært 12 år da de påståtte overgrepene skjedde. Overgrepene skal ha karakter av beføling.

Den ene gutten har anmeldt flere forhold som skal ha skjedd på turer i regi av den frivillige foreningen. Han skal ha blitt servert alkohol før befølingen skjedde. Den andre gutten har anmeldt ett forhold.

- Min klient er siktet for å ha tuklet med mindreårige gutter. Han avviser så langt de forhold som jeg har rukket å gå gjennom i saken, sier 66-åringens forsvarer, advokat Ole Lindseth.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer