Barnehjems- jenta fikk nytt liv

BERGEN (Dagbladet): Denne jenta var oppgitt av russiske leger, og gikk en dyster framtid i møte. En sju timer lang operasjon på Haukeland sykehus har gitt barnehjemsjenta Oksana «ny» rygg og en tryggere framtid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For to uker siden skrev Dagbladet om Oksana Viktorovna Tarakanova som måtte utsette operasjonen på grunn av sykepleierstreiken. Legene på Haukeland sykehus hadde for lenge siden sagt seg villig til å operere henne utenom ventelistene, og tirsdag ettermiddag tok åtte leger og sykepleiere fatt på den sju timer lange operasjonen. Da Dagbladet besøkte Oksana på ortopedisk avdeling i går, var hun fortsatt medtatt og hadde smerter, men likevel glad for at det hele er overstått.

Sang som takk

«Jeg er tørst og har vondt,» var det første Oksana sa da hun våknet etter operasjonen. På norsk.

- Operasjonen var vellykket og ikke spesielt komplisert. Når hun er blitt så bra at hun igjen kan gå i trapper, kan hun reise hjem, sier overlege Per Torgeir Nilsen.

Han ble belønnet med en vakker russisk sang fra Oksana, som ville vise hvor stor pris hun satte på hjelpen.

14-åringen er født med en alvorlig misdannelse i ryggen som ville gjort henne til krøpling uten en operasjon. Som invalid og foreldreløs i Russland ville hun vært uten en sjanse til å skape seg en framtid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer