Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barnekidnapper utlevert til Italia

STAVANGER (Dagbladet): Etter fire måneder i uvisse om hvor Michelangelo (6) og Iris (7) befant seg, kan mamma Brenda Gomez sannsynligvis ta barna med seg hjem til Genova i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barnas 43 år gamle italienske far risikerer inntil ti år fengsel etter at han kidnappet ungene og gjemte seg Tysvær i Rogaland.

43-åringen ble i går kveld sendt fra Haugesund til Oslo kretsfengsel. Etter råd fra advokat Erik Lea har han ikke motsatt seg utlevering til Italia og blir sannsynligvis overlevert til italiensk politi allerede i dag.

- Han har erkjent de faktiske forhold, men erkjenner ikke straffe-skyld. Min klient har ikke motsatt seg at barna får reise ut av Norge med sin mor, og det blir nok konklusjonen til Karmsund namsrett som behandler saken i dag, sier advokat Lea til Dagbladet.
43-åringen og barna skal ifølge mannens advokat ha klart seg i Tysvær på økonomisk hjelp fra familie og venner i Italia. Datteren på sju år har gått i lokal barnehage, mens faren har vært hjemme med sønnen.

Motivet for å bortføre barna er ifølge advokat Erik Lea at 43-åringen mener barna lider overlast ved å være hos moren. Han frykter dessuten at hun skal ta dem med seg til Nicaragua ettersom hun er nicaraguansk statsborger.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!