Barnekrigerne slår tilbake

Tolvåringene Johnny og Luther Htoo og deres geriljasoldater i Guds armé fortsetter kampen og slo i går tilbake mot burmesiske styrker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var medlemmer av Guds armé som tidligere denne uka tok 700 gisler på et sykehus i Thailand. Dramaet endte med at sykehuset ble stormet av thailandske spesialstyrker og alle gisseltakerne ble drept.

Burmesiske myndigheter hevdet torsdag at Guds armé var knust, men i går bekreftet myndighetene i Thailand, og grupper som sympatiserer med geriljaen, at Guds armé hadde gjenopptatt kampen.

Leder

Og 12-åringene Johnny og Luther leder fortsatt angrepene mot de burmesiske styrkene. Ifølge deres tilhengere, hovedsakelig barn og ungdom, har tvillingbrødrene magiske evner og er guddommelig inspirert. Deres ordrer bli adlydt uten spørsmål fordi deres tilhengere tror at guttenes evner garanterer seier, og beskytter tilhengerne mot regjeringsstyrkenes kuler.

Guttene, som tilhører det kristne Karen-folket, er begge storrøykere, men forbyr sine tilhengere å drikke alkohol, spille og banne.

Ifølge nyhetsbyrået AP har Thailands militære rådgiver for grenseområdene, oberst Pairote Tongma-eng, sagt at også andre opprørere fra Karen-folket deltar i kampene som nå pågår. Det gjelder soldater fra 4. brigade i Karen National Union (KNU), som har slåss mot regjeringen i Burma helt siden britene trakk seg ut av landet i 1948.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer