Barnelevninger funnet ved «skrekkens barnehjem»

Funnet i «strafferom».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britisk politi har funnet spor etter fem barn som kan ha blitt drept ved et barnehjem på øya Jersey i Den engelske kanal. Men politiet nøler med å sette i gang full drapsetterforskning.

Det er nemlig umulig å fastslå hvor gamle beinrestene og melketennene er, sa en talsmann for politiet torsdag. Rundt 100 vitner har tidligere stått fram og fortalt at de ble utsatt for grov mishandling ved det nå nedlagte barnehjemmet Haut de la Garenne.

Ifølge London-avisen The Guardian er levningene som nå er oppdaget, funnet i et fangehullignende «strafferom» ved Haut de la Garenne. De forbrente restene av bein og tenner stammer trolig fra slutten av 1960- eller begynnelsen av 1970-tallet.

Tre personer er til nå siktet for seksuelle overgrep mot barn av begge kjønn på Haut de la Garenne. Men hittil er ingen pågrepet for drap, selv om mistanken om at barn også ble tatt av dage ved barnehjemmet har vært utbredt.

(NTB)

«SKREKKENS BARNEHJEM»: En politimann står vakt foran det tidligere barnehjemmet Haut de la Garenne, som igjen er kommet i fokus etter nye funn av barnelevninger. Foto: ALAIN JOCARD/AFP/SCANPIX
«SKREKKENS BARNEHJEM»: En politimann står vakt foran det tidligere barnehjemmet Haut de la Garenne, som igjen er kommet i fokus etter nye funn av barnelevninger. Foto: ALAIN JOCARD/AFP/SCANPIX Vis mer
Barnelevninger funnet ved «skrekkens barnehjem»