Barnemishandlende mor meldte seg

Kvinnen som ble filmet av et overvåkingskamera mens hun mishandlet sin datter, har nå meldt seg for politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den rystende overvåkingsvideoen av kvinnen som slår og rister sin fire år gamle datter på en parkeringsplass, ble tatt opp 13. september. Politiet har vært på jakt etter den 26 år gamle Madelyne Gorman Toogood siden. Lørdag kveld meldte hun seg for politiet i Mishawaka, Indiana.

Fire år gamle Martha skal være uten synlige skader. – Hun ser ut til å være OK, fysisk sett, sier påtaleadvokat Chris Toth til CNN. – Hun er en nydelig, liten jente, og vi skal få henne ordentlig undersøkt av en lege.

Etter én times avhør på politistasjonen ble Madelyne Toogood sluppet løs mot kausjon. Én av betingelsene er at hun kun får treffe Martha under korte og strengt overvåkede besøk. Hun får heller ikke ha kontakt med sine to sønner på fem og seks år, som skal bo sammen med deres far.

- Et uheldig øyeblikk

Barnet er foreløpig plassert hos en fosterfamilie før man vet om noen i hennes egen familie kan ta vare på henne. Toogoods advokat, Steven Rosen, sier at familien er sjokkert over at Martha blir plassert hos fremmede mennesker. – Det man så på videoen var fysisk og psykisk mishandling. Men hendelsen er ikke sånn som folk tror den var. Det var et uheldig øyeblikk på et uheldig tidspunkt, hevder Rosen.

Strafferammen for det Toogood er tiltalt for er maksimum tre års fengsel.

- Ikke noe monster

I et møte med pressen forklarer Toogood at det var et uhell. - Jeg begikk en feil, og det ber jeg om tilgivelse for. Men datteren min bør ikke være den som betaler for feilen jeg begikk, sa en gråtende Toogood, med referanse til bortplasseringen av Martha. - Jeg er ikke noe monster, avsluttet hun, uten å forklare hva som gjorde henne så sint den skjebnesvangre dagen.

En annen kvinne som ble sett på overvåkingsvideoen er identifisert som Toogoods søster, Margaret Daley. Hun er arrestert og siktet for å ha unnlatt å anmelde barnemishandling.

Ifølge talsmenn mistet Madelyne Toogood besinnelsen da hun kom ut av handlesenteret fordi hun ikke hadde fått refundert et varekjøp, melder Associated Press.

Meldte seg etter åtte dager: Madelyne Gorman Toogood forlater politistasjonen etter å ha blitt løslatt mot kausjon lørdag.
Sint for en bagatell: På opptaket sees Toogood mishandle sin datter i over et halvt minutt.