Barnemorder går fri

I 13 måneder har fire menn og fire kvinner forgjeves etterforsket det gåtefulle drapet på barnemodellen JonBenet Ramsey. Dermed blir det ingen tiltale i Ramsey-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storjuryen som etterforsket drapet på den seks år gamle barnemodellen JohnBenet Ramsey har nå avsluttet sitt arbeid. På grunn av manglende bevis blir ingen tiltalt for det mystiske drapet som fant sted i Boulder Colorado for snart tre år siden.

- Vi har for øyeblikket ikke nok bevis til å ta ut tiltale mot noen av dem som har vært etterforsket, sier distriktsadvokat Alex Hunter.

Det er fortsatt en teoretisk mulighet for at mordet kan oppklares. Hunter har anledning til å fortsette etterforskningen på egen hånd. Men mange føler at saken er avsluttet nå. I Boulder er det ingen som tror at JonBenets morder noensinne vil bli funnet, skriver NBC.

JonBenets foreldre, John og Patsy Ramsey, er ikke tilfreds med utfallet fordi en barnemorder går fri, skriver Washington Post.

- Ramsey-familien lever i et mareriett, sier foreldrene. Ekteparet Ramsey har vært mistenkt for drapet fra første stund, men de nekter å ha hatt noe med drapet å gjøre.

JonBenet ble funnet den 26. desember 1996 i Ramsey-familiens 15 roms Tudor-hus i Boulder Colorado. Hun var kvalt og hadde et kraniebrudd. Det var også tegn på at hun var utsatt for et seksuelt overgrep.

Politiet har fra første stund fått hard kritikk for klønete oppførsel på drapsstedet. Både Ramsey-paret og flere venner fikk gå fritt rundt i huset i sju timer etter at JonBenet ble meldt kidnappet. Det var John Ramsey selv som fant datteren, og han kan ha ødelagt nøkkelbevis i saken.

Flere av de opprinnelige etterforskerne har trukket seg fra saken, og etterforskningen har vært preget av krangel og indre stridigheter. De har heller ikke klart å identifisere DNA-materialet funnet i JonBenets undertøy og under fingerneglene.

- Det vil være nærmest umulig å få en fellende dom, sier rettsanalytiker Andrew Cohen. Noen saker blir rett og slett aldri løst.

DREPT: På grunn av manglende bevis, blir ingen tiltalt for drapet på barnemodellen JonBenet Ramsey