Barnemorder nominert til ærespris

I 1993 drepte Robert Thompson og kameraten hans den to år gamle James Bulger. Nå kan Robert få Diana-prisen for «fremragende personlig innsats».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drapet på toåringen James Bulger satte England på hodet i 1993, og de to drapsmennene, som selv bare var ti år gamle, ble nesten lynsjet på vei til rettssalen. Nå nærmer det seg løslatelse for de to, og det har fått foreldrene til den drepte toåringen til å gå ut i media og be om at guttene aldri får mulighet til å glemme hva de har gjort.

Pris fra Dianas minnefond

Saken blir ikke bedre av at det i går ble kjent at den ene av de to guttene, Robert Thompson, er nominert til en ærespris som er satt opp i prinsesse Dianas navn, melder The Sun.

Det er de ansatte ved institusjonen der den unge drapsmannen soner, som mener at han fortjener en oppmuntring fordi han har blitt et nytt og bedre menneske. De har derfor nominert ham til prinsesse Dianas minnepris for «fremragende personlig innsats». Tidligere vinnere er blant annet ungdommer som har klart seg gjennom spesiell motgang.

- Diana snur seg i graven, sier moren til den drepte toåringen, Denise Fergus.

En kilde i fengselsvesenet sier at prisen ble vurdert som en mulighet til å anerkjenne Roberts innsats, både akademisk og personlig.

- Han har klart seg bra, til tross for at han har en tung bør over seg, sier han.

Hvis gutten får prisen, er han den første med en slik bakgrunn som blir prisbelønt.

Snart fri

Nå skal det engelske utdanningsdepartementet ha et møte for å se om den unge lovbryteren får lov til delta i konkurransen.

Om kort tid slipper Robert Thompson og kameraten Jon Venables fri. De to har fått ny identitet, og pressen har fått forbud mot å avsløre den for offentligheten og mot å ta bilder som viser hvordan de to ser ut. Retten frykter at guttene er i fare hvis identiteten deres blir avslørt.

Moren til James har varslet at hun vil gå rettens vei for å hindre at de to slipper ut.

<B>DREPT: To år gamle James Bulger ble drept av de den gang ti år gamle guttene. Nå er den ene nominert til å få Dianas ærespris.