Barnemordere får skjult identitet

En engelsk dommer har bestemt at de to guttene som i 1993 drepte toåringen James Bulger, skal ha skjult identitet når de nå slipper ut av fengselet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 1993 drepte tiåringene Jon Venables og Robert Thompson den to år gamle James Bulger. Gutten ble bortført fra et kjøpsesenter i Liverpool og ble senere funnet drept ved et jernbanespor. Drapet rystet England, og de to unge drapsmennnene ble truet med lynsjing på vei til rettssalen da saken kom opp. Begge ble dømt til soning som voksne, men etter at Den europeiske menneskerettighetsdomstol grep inn, ble straffen senket til 10 års fengsel.

Hemmelig identitet

Nå har de to guttene fylt 18, og begge har fått ny identitet. I England har det vært debatt rundt spørsmålet om de to guttene har krav på at den nye identiteten blir holdt hemmelig når de snart kommer ut av spesialinstitusjonene der de har tilbrakt tenårene. Guttene og familiene deres har bedt britiske domstoler om å forby journalister og aviser å trykke nye bilder og de nye navnene deres, av frykt for at folk vil true dem.

Britene har ønsket at Jon Venables og Robert Thompson skal bli sittende enda lenger i fengsel, og mange ønsker at guttene skal måtte leve med at alle kjenner dem igjen som barnemordere. I dag besluttet en domstol likevel at den nye identiteten ikke skal gjøres kjent.

Løslates i februar?

De to kan bli løslatt på prøve denne våren, muligens kan de slippe ut allerede i februar. Denise Fergus, som er moren til James Bulger, har offentlig gått ut og sagt at guttenes nye identitet bør gjøres kjent gjennom pressen. Faren til den drepte to-åringen har varslet at han vil prøve å stoppe at de to barnedrapsmennene slipper fri. Tidligere har han sagt til engelske presse at han vil jage og finne de to som tok livet av sønnen hans.