Barnemorderske må dø i fengsel

Myra Hindley, dømt for fire barnedrap, må dø i fengsel. Det har Storbritannias innenriksminister Jack Straw bestemt. Hindley, som har vært bak murene i 31 år, fortsetter å slåss for løslatelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste åra har Myra Hindley angret og uttrykt dypt sorg over drapene. Hun har arbeidet hardt for å bli benådet. Tre britiske innenriksministre har stadfestet livstidsdommen mot henne:

 I 1990 bestemte daværende innenriksminister David Waddington at «livstid betyr livstid» for Myra Hindley, og at hun skulle dø i fengsel.

 Fire år senere stadfestet innenriksminister Michael Howard avgjørelsen om ikke å benåde Hindley.

 Nå har den nye Labour-ministeren Jack Straw besluttet av livstidsdommen står ved lag, og at kvinnen, som nå er i 50-årea, skal dø i ei fengselscelle.

Drepte fire

Hindley ble fengslet sammen med Ian Brady i 1966, siktet for å ha tatt livet av Lesley-Ann Downey (10) og Edward Evans (17). Begge tilsto senere å i tillegg ha drept Keith Bennett (12) og Pauline Reade (16). Likene ble gravlagt i Saddleworth-myra ved Manchester.

 Hindley og Brady ble idømt livstidsfengsel, og dommeren anbefalte «svært lang» soningstid. I 1982 bestemte daværende justisminister Lord Lane at Hindley skulle sitte inne i minst 25 år.

 Hindleys støttespillere utenfor murene er svært skuffet over Straws avgjørelse. Lord Longford, som er kjent for sin langvarige kamp for fengselsreformer, er opprørt.

 Straw ble påvirket av stemningen i opinionen som ble pisket opp av «ondsinte» tabloidaviser, sier Lord Longford til BBC News.

VIL UT: Myra Hindley ... i fengsel i 31 år - til nå ...