Barneombudet: - Bekymret over dårlige kontrakter mellom barnevern og fosterhjem som går ut over barna

Anne Lindboe mener for mange barn i barnevernet har en uforutsigbar situasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi er bekymret for at kontraktsvilkårene mellom fosterhjemmene og barnevernet er for dårlige. Dette gir ustabile forhold for fosterfamilien, som igjen gir ustabile forhold for barna, sier barneombud Anne Lindboe til Dagbladet.

Torsdag i forrige uke skrev Dagbladet at fostermor Gro Mikalsen skal skilles fra sin alvorlig utviklingshemmede fostersønn (15) med autisme og Downs syndrom fordi hun ikke er kommet til enighet med barnevernet i bydel Bjerke i Oslo om ny kontrakt.

I går var Dagbladet til stede da fostermora tok et gripende farvel med gutten hun har hatt omsorgen for i snart 14 år.

Saken har vekket sterke reaksjoner, og tidligere i dag skrev Dagbladet at også politisk toppledelse i Oslo kommune ser på saken med bekymring.

Unicef Norge reagerer også sterkt på at barneverntjenesten i bydel Bjerke  sier de er enige i at det beste for den utviklingshemmede gutten vil være å få bli hos fostermor, men at barnevernet likevel kommer til å flytte gutten fra hjemmet sitt.

Barneombudet ønsker ikke å kommentere denne enkeltsaken konkret, men har en generell bekymring for forholdet mellom barnevern og fosterhjem, slik det er i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer