- IKKE NOE PROBLEM: At det kommer noen få grunnløse bekymringsmeldinger til barnevernet, er noe foreldrene bare må tåle, mener barneombud Anne Lindboe.Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- IKKE NOE PROBLEM: At det kommer noen få grunnløse bekymringsmeldinger til barnevernet, er noe foreldrene bare må tåle, mener barneombud Anne Lindboe.Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Barneombudet: - Voksne må tåle å føle seg krenket

Mener for få melder inn bekymring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

At det kommer noen få grunnløse bekymringsmeldinger til barnevernet, er noe foreldrene bare må tåle, mener barneombud Anne Lindboe.

- Det er ikke vanskelig å skjønne at det er vondt å komme i en slik situasjon, og jeg vil ikke bagatellisere det. Men som voksne må vi tåle det, sier Lindboe til Aftenposten.

Samme avis skrev lørdag om en mor som ble pågrepet på arbeidsplassen sin i Oslo og arrestert etter familievoldsparagrafen. Årsaken var én bekymringsmelding fra barnehagen om at hun slo sønnen sin. Både politi- og barnevernssaken ble senere avsluttet, men moren fikk riktignok påtaleunnlatelse og to års prøvetid etter å ha slengt et håndkle i ansiktet på sin sønn.

Barneombud Anne Lindboe mener hendelser der foreldre blir siktet uten at det er grunnlag for det, ikke er noe stort problem, men at det er mer bekymringsfullt at for få melder inn bekymring.

- Vi voksne må tåle å føle oss krenket og bli sett i kortene for at vi skal finne de barna som er utsatt for vold, sier hun og understreker at det bare er et fåtall av de barna som blir utsatt for vold, som faktisk får hjelp. Dermed er det mange barn som lever med omsorgssvikt, påpeker hun.

(NTB)