Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barneombudet protesterer på utvisningsforslag

Kunnskapsminister vil gi lærere rett til å utvise elever opptil en dag.

UENIG I BRUK AV UTVISNING: I dag er det bare rektor som kan utvise elever fra skolen. Noe kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell ønsker å endre på ved å gi også lærerne mulighet til å utvise. Redselsfullt, karakteriserer Barneombudet Reidar Hjermann forslaget. 
Arkivfoto: SCANPIX
UENIG I BRUK AV UTVISNING: I dag er det bare rektor som kan utvise elever fra skolen. Noe kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell ønsker å endre på ved å gi også lærerne mulighet til å utvise. Redselsfullt, karakteriserer Barneombudet Reidar Hjermann forslaget. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV) vil gi lærere rett til å utvise elever fra skolen i opptil en dag.
Men Barneombudet protesterer.

Solhjell mener en utvisningsrett for lærer kan være med på å styrke lærerens autoritet.

I dag er det bare rektor som kan utvise en elev.

Barneombud Reidar Hjermann kaller forslaget «redselsfullt» og sier at bare rektorer bør ha denne myndigheten.

- Utvisning av elever er det mest alvorlige tiltaket en skole kan ty til. Og hvis det er så dramatisk på en skole at en elev ikke får lov å være der, skulle det bare mangle at ikke rektor engasjerer seg, sier Barneombudet til NRK.

- Konsekvent grensesetting og håndheving av ordensreglementet er viktig for å skape ro og orden i klasserommet og for å skape et læringsmiljø som fremmer trivsel og læring, sa kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell da forslaget ble sendt ut på høring i begynnelsen av juni.

Høringsfristen er 6. oktober i år.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling