Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barneombudet vil ha slutt på skolegudstjenester

Og bordbønn og konfirmasjonsundervisning.

VIL HA ENDRING: - Foreldre har full mulighet til ta sine barn til kirken hver helg og hele året. Det er ikke nødvendig at det skjer i skoletiden, mener barneombud Anne Lindboe. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VIL HA ENDRING: - Foreldre har full mulighet til ta sine barn til kirken hver helg og hele året. Det er ikke nødvendig at det skjer i skoletiden, mener barneombud Anne Lindboe. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en høringsuttalelse skriver barneombudet at både skolegudstjenester, bordbønn og konfirmasjonsundervisning må ut av skoleverket.

Det er i en høringsuttalelse til utredningen om det livssynsåpne samfunn, det såkalte Stålsett-utvalget, at barneombud Anne Lindboe mener at slike religiøse aktiviteter bør ut av skolen, skriver Vårt Land.

- Skolegudstjenester er et problem for de som ikke har en tro eller er religiøs på en annen måte, sier Lindboe. Hun mener at den type forkynning som finner sted i en gudstjeneste, ikke bør forekomme i skoletiden.

- Foreldre har full mulighet til ta sine barn til kirken hver helg og hele året. Det er ikke nødvendig at det skjer i skoletiden, mener hun.

Biskop Laila Riksaasen Dahl i Tunsberg er ikke enig. Hun mener at barn vil bli religiøse analfabeter hvis de ikke opplever gudstjenester og andre religiøse møter.

Hun får støtte fra uventet hold.

Tidligere generalsekretær i Islamsk Råd Norge, Shoaib Sultan, ser heller ikke poenget, og sier det ikke er noe problem å delta i en gudstjeneste så lenge han slipper å være aktiv deltaker.

- Men det er bedre med en påmelding til gudstjeneste enn at man må melde avbud. På den måten blir det enklere for de som ikke vil delta å få slippe, sier han.

(NTB)

STØTTER FORSLAGET: Tidligere generalsekretær i Islamsk Råd Shoaib Sultan (t.h.). Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix
STØTTER FORSLAGET: Tidligere generalsekretær i Islamsk Råd Shoaib Sultan (t.h.). Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media