Barneombudets tre punkter til Erna

Onsdag legger statsministeren fram planen for gjenåpning av samfunnet. Barneombudet har tre punkter hun håper blir prioritert.

PLAN: Barneombud Inga Bejer Engh har tre punkter hun mener at må prioriteres. Foto: Gorm Kallestad / NTB
PLAN: Barneombud Inga Bejer Engh har tre punkter hun mener at må prioriteres. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Onsdag skal statsminister Erna Solberg presentere planen for å gjenåpne Norge. Blant dem som er hardt rammet av pandemien og nedstengingen, er barn og unge.

Barneombud Inga Bejer Engh sier til Dagbladet at hun mener at det må finnes en helhetlig tiltaksplan for hvordan coronapandemiens negative konsekvenser for barn og unge skal reduseres.

- Det er viktig å se de ulike sektorene som jobber med barn og unge under ett, og at myndighetene ikke blir sittende med en punktliste over ulike enkelttiltak for forskjellige sektorer som skole, helse og liknende, sier Engh.

- Økt kapasitet

Hun mener videre at det er viktig å sikre at tjenestene som jobber mot barn og unge har kapasitet til å gjøre dette.

- Det inkluderer blant annet økt kapasitet i barnevernet, for å fange opp de barna som man ikke har klart å fange opp under pandemien, sier barneombud Engh.

Hun forteller at det blant annet er meldt om flere tilfeller av vold i hjemmet under pandemien, enn normalt. Dette må barnevernet ha kapasitet til å følge opp, sier Engh.

- Ta igjen læringstapet

Barneombudet mener også at skolene må ha kapasitet til å ta igjen undervisning som har gått tapt som følge av nedstengingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer