Barneoppdragelse

Som inngang til samfunnet og fellesskapet er fotball en perfekt idrett, men den kan også perverteres til et område der produkter gjøres klare for et marked.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SPORTSDIREKTØRENE

er i ferd med å innta idretten, som direktører for lengst har tatt over helsestyringen eller kulturlivet. Det kalles profesjonalisering, men er samtidig uttrykk for et truet demokrati. Valgte politikere og foreningsledere med makt er i ferd med å bli en epoke i vår historie. På samme vis som avstanden øker mellom fattig og rik, tiltar den mellom makt og avmakt. Det er langt fra pasienten på venteliste B til sjefen for Helse Øst, og gapet vokser mellom småguttelagets vaffelstekende mammaer og sportsdirektørens eplekjekke verden:

-  For å komme noen vei, må vi ta et oppgjør med barneidretten. Nå lager vi et samfunn hvor de gode enten holdes igjen, eller gjemmes bort, sier Lyns direktør Morgan Andersen. Hans kollega i Lillestrøm, Jan Åge Fjørtoft, er på samme direktørnivå: -   Første skritt er å ta et oppgjør med allsidighetstanken i norsk idrett.

SLIK TALER DET

nye profesjonaliserte direktørsjiktet, som pipler fram alle vegne: De skal ha mer igjen for pengene! Selv om sportsdirektørene neppe har ment det slik, bør de ha forstand nok til å se hvordan uttalelsene passer inn i et mønster der det dreier seg om å kjøpe og selge spillere og der det gjelder å finne de unge så tidlig som mulig for på sikt å tjene penger på dem. Vi er med andre ord hinsides det som blir regnet som et absolutt gode i Norge, nemlig barne- og ungdomsarbeidet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer