Hey Dad-skuespiller:

Barneovergriper Robert Hughes (73) prøveløslates

Skuespilleren Robert Hughes (73) som er dømt for overgrep mot barn, har fått prøveløslatelse i Australia og vil bli deportert til Storbritannia.

DØMT FOR OVERGREP: Skuespiller Robert Hughes (t.v.) har sittet flere år i fengsel for overgrep mot blant annet Sarah Monahan (t.h) som han spilte pappa til i serien «Hey Dad...!». Foto: Gary Reilly Productions

DØMT FOR OVERGREP: Skuespiller Robert Hughes (t.v.) har sittet flere år i fengsel for overgrep mot blant annet Sarah Monahan (t.h) som han spilte pappa til i serien «Hey Dad...!». Foto: Gary Reilly Productions

Vis mer
Publisert

Den australske skuespilleren Robert Hughes (73) har sittet i fengsel siden 2014, etter at han ble funnet skyldig i ti seksuelle overgrep.

73-åringen som blant annet spilte hovedrollen som Martin Kelly i TV-komedien «Hey Dad …!» fra 1987 til 1994, ble i 2014 dømt til maksimalt ti år og ni måneders fengsel, som skal utløpe i januar 2025.

Det melder The Canberra Times

Overgrepene ble begått mellom 1984 og 1990, og involverte fire barn mellom 7 og 15 år.

Vil holde en lav profil

Hughes hadde dobbelt britisk-australsk statsborgerskap, men ga fra seg det australske statsborgerskapet i 2019.

Som betyr at han vil bli deportert, skriver ABC News.

Advokaten til skuespilleren, Hannah Bruce, søkte om prøveløslatelse samme år, og opplyste om at Hughes planlegger å holde en lav profil i Storbritannia.

Lever i fornektelse

2. juni i år har skuespilleren, som har opptrådt mye i australsk film, TV og teater fått prøveløslatelse - og vil bli deportert til Storbritannia.

Det var The State Parole Authority (SPA), som tar prøveløslatelsesavgjørelser, som vurderte at Hughes nå er under gjennomsnittlig risiko for seksuelle overgrep.

- Lovbruddene fant sted i spesielle omgivelser der lovbryteren misbrukte sin makt og sin tillitsposisjon, men han nyter ikke lenger slik makt eller tillit, heter det i den skriftlige avgjørelsen.

- Det må være grusomt for ofrene å observere lovbryterens fornektelse, sa SPA-leder David Frearson til The Guardian.

Men dagens avgjørelse har slått fast at Hughes vil være underlagt standard prøveløslatelsesvilkår, inkludert at han må ha god oppførsel.

Møtte overgriperen

Forrige uke reiste Sarah Monahan, som er Hughes tidligere datter på skjermen, fra USA for å se prøveløslatelsessøknaden.

- Han er en fornekter. Han tror han fortsatt ikke har gjort noe galt, sa hun utenfor retten 27. mai.

SPA opplyser om at Hughes skal søke behandling hos en klinisk psykolog som spesialiserer seg på dømte seksualforbrytelser som nekter for forbrytelsen deres.

73-åringen vil bli løslatt seinest 14. juni.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer