Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barnepiken ble dømt for babydrap

WASHINGTON (NTB): Den engelske tenåringsjenta Louise Woodward er dømt til livsvarig fengsel i USA. Au pairen ble i natt funnet skyldig i uoverlagt drap på åtte måneder gamle Matthew Eappen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjennelsen kom som en stor overraskelse, etter at Louise (19) tilsynelatende hadde gjort godt inntrykk i vitneboksen.

 Juryen kan ha følt at den tiltalte virket for innstudert, og at ingen annen kunne ha påført den lille gutten skadene som tok hans liv.

  Woodwards forsvarere tok en sjanse da de nektet juryen muligheten for å kjenne henne skyldig i legemsbeskadigelse med døden til følge på gutten hun passet i en forstad til Boston.

 Dermed hadde de 12 edsvorne tre alternativer; overlagt drap, uoverlagt drap eller frifinnelse.

Alene

Woodward var alene hjemme med Matthew og storebroren hans da hun ringte alarmtelefonen 911 og ba om hjelp fordi gutten hadde mistet bevisstheten. Politi og ambulanse kom umiddelbart.

 På sykehuset fant legene brudd på hodeskallen, og Matthew døde fem dager senere.

 Påtalemakten hevdet at au pairen hadde ristet babyen voldsomt og slått hodet hans mot en vegg eller gulvet.

  Hvis forsvaret kan påvise at juryen har valgt å holde Woodward ansvarlig for mishandling på et tidligere tidspunkt enn det tiltalen omfattet, finnes det grunnlag for en anke.

  I motsatt fall må ungjenta fra Liverpool sitte 15 år i amerikansk fengsel før hun kan søke om benådning.

Kontrollert

Rettssaken har vakt voldsom oppsikt i Storbritannia, der de fleste regnet den som overgrep fra et urettferdig system.

 I USA er Matthews mor blitt anklaget for å ha overlatt barnepasset til en ukvalifisert utlending mens hun selv ivaretok sin legekarrière.

  Louise er ung, liten og litt rund. Da hun inntok vitneboksen uten å blunke, mente de fleste observatører at saken var vunnet av au pairen fra Liverpool.

Sipson-advokat

Hvis noe annet enn de tekniske bevisene og omstendighetene talte mot henne, må det ha vært at forsvaret i stor grad ble ivaretatt av Barry Scheck.

 Hun er en av juristene som fikk fotballstjernen O.J. Simpson frikjent for dobbeltdrap i Los Angeles, og virket alt for suveren under kryssforhør i retten.

<B>DØMT:</B> Engelske Louise Woodward (19) ... dømt til livsvarig fengsel på 8 måneder gamle Matthew Eappen - her sammen med sin eldre bror ...<BR>
Hele Norges coronakart